Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Τσίπρας στην ΕΡΤ: Υπήρξε υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα – Από κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ «έχουν βγει μαχαίρια»

«Υπονόμευση υπήρχε. Υπήρχαν σύντροφοι που θέλανε να αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία του κόμματος. Πολλές παρεμβάσεις που γινόντουσαν κατά διαστήματα είχαν προφανή σκοπό να πλήξουν είτε τον ίδιο προσωπικά είτε το κόμμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύονται οι διαφοροποιήσεις», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, τέσσερις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ πρόσθεσε: «Προσωπικά έχω διαφοροποιηθεί για πράγματα και τον καιρό της διακυβέρνησης, αλλά είναι πολύ δύσκολο, κυρίως τον καιρό που ήμασταν αντιπολίτευση, να έχω διατυπώσει την άποψή μου δημόσια δηλαδή, αλλά χωρίς να κάνω ζημιά στο κόμμα. Πάντως δεν ήταν όλες διαφοροποιήσεις το ίδιο».

Μεταξύ άλλων ο ίδιος ανέφερε: «Μαχαίρια δεν έχουν βγει από τη δική μας πλευρά. Καθόλου (…) Είναι καλό να συνεχίσουμε σε ένα ήρεμο κλίμα και να πάμε ήρεμα μέχρι την Κυριακή. Να μην υπάρξουν δηλαδή εντάσεις».

Για ενδεχόμενη παρέμβαση του Αλεξη Τσίπρα, σημείωσε:

«Νομίζω η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα στον πρώτο γύρο, όταν ψήφισε, ήταν μια κάπως ηχηρή παρέμβαση. Δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποχωρήσει. Το απέδειξαν οι 148 χιλιάδες που ψήφισαν, δεν έχει αποστρατευτεί. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών ο ίδιος – στην ουσία δηλώνει παρών. Όχι μόνο ΣΥΡΙΖΑ. Και νομίζω έχει ρόλους να παίξει στο μέλλον. Για μέχρι την Κυριακή, δεν βλέπω κάτι άλλο να κάνει πέρα από το να διατηρήσει την ουδετερότητά του, όπως το έχει κάνει μέχρι τώρα».

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος να βοηθήσει στη λειτουργία, σε ένα νέο πλαίσιο, του κόμματος, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Προφανώς θα μπορούσε να βοηθήσει. Είναι θέμα του νέου αρχηγού, του νέου προέδρου να τον καλέσει σε ότι νομίζει ότι θα φανεί χρήσιμος».

Πρέπει να πάμε συντεταγμένοι σε μια νέα πορεία – Ορισμένες δηλώσεις θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί

Ο Γιώργος Τσίπρας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Πρέπει ενωμένοι από τη Δευτέρα, όποιος εκλεγεί αρχηγός, πρόεδρος δηλαδή του κόμματος, να πάμε συντεταγμένοι σε μία καινούργια πορεία».

Ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Υπάρχει όλος ο δημοκρατικός χώρος να υπάρξει διάλογος, αντιπαράθεση, διαφοροποιήσεις, αλλά ότι αποφασίζει η πλειοψηφία ή και αν γίνεται ακόμη περαιτέρω, να υπάρξουν συνθέσεις, να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά. Αυτό δεν γινόταν πάντα έτσι. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα υπάρχουν οι όροι να γίνεται και αυτό επιδιώκουμε.

(…) Ελπίζω ότι θα κρατηθεί σε ένα επίπεδο μέχρι την Κυριακή και γίνονται δηλώσεις προκλητικές σε ένα βαθμό. Δεν είναι αυτό, δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μας. Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί και κυρίως να διεξαχθεί ομαλά και η προεκλογική περίοδος για ακόμα τρεις μέρες.

(…) Υπάρχει μια ένταση που θέλω να πιστεύω ότι θα παραμείνει μέσα σε ορισμένα πλαίσια και δεν θα προχωρήσει παραπέρα, γιατί υπάρχει. Και δεν μπορώ να το κρύψω, είναι οφθαλμοφανής. Θα σταματήσουμε το βράδυ των εκλογών, θα έχει αναδειχθεί ένας νικητής και εκεί θέλω να σταματήσουμε.

(…) Θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί ορισμένες δηλώσεις για την επόμενη μέρα. Πιστεύω ότι υπάρχουν όρια, εφόσον μας ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και μια αξιωματική αντιπολίτευση που πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό της και να έχει μια ανάκαμψη και να μπορέσει να αμφισβητήσει την πολιτική Μητσοτάκη – να διεκδικήσει ξανά την εξουσία. Έχουμε κάθε συμφέρον με ομόνοια, με ενότητα, να προχωρήσουμε μετά μαζί.

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Παρότι τα αυτοκίνητα αυτά, τα μεγάλα και πολυτελή SUV, εκ των πραγμάτων και βάσει της τιμής που ξεκινά πάνω από τις 50.000 ευρώ απευθύνονται...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford ετοιμάζεται να φέρει στην Ευρώπη την πιο προηγμένη και τολμηρή Mustang όλων των εποχών. Η Mustang GTD, η οποία θα πραγματοποιήσει το...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΚΚΕ Χίου Στην πρόσφατη αναφορά που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ την επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ, ζητώντας να διερευνηθούν οι...

ΧΙΟΣ

Στo νησί της Χίου έρχεται το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο για την φετινή τουριστική σεζόν. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Star Clipper», το οποίο αναμένεται να φθάσει...

Advertisement