Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλαχάκης – Γραμ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για προβάδισμα Κασσελάκη και debate: «Κάνεις δεν έχει να χάσει τίποτα από έναν διάλογο με συντροφικότητα»

Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Βλαχάκης και ο πρόεδος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου μίλησαν στην εκπομπή Update της ΕΡΤ σχετικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά και σχετικά με το πρωβάδισμα Κασσελάκη ενόψει του δεύτερου γύρου εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά ο κ. Βλαχάκης αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: «Ο κύριος Μητσοτάκης πήγε στη ΔΕΘ σαν να είναι πρωθυπουργός λίγων μηνών και έχοντας ξεχάσει ότι κυβερνάει 4 χρόνια πολλά από όσα εξήγγειλε τα ακούμε, τα είχαμε ακούσει και τα ξανακούσουμε. Χρόνο με τον χρόνο να πηγαίνουν όλο και παραπίσω. Και επίσης πήγε σε μία ΔΕΘ μετά από μια τραγική φυσική καταστροφή, χωρίς να πει επί της ουσίας πολλά πράγματα και για τις δικές του ευθύνες. Μονίμως, επιμερίζει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους. Και δεν μιλάει για το τι θα μπορούσε να είχε κάνει. Η κλιματική κρίση είναι εδώ, αλλά δεν είναι πανάκεια για να κρύβει τις δικές μας ευθύνες και για την προετοιμασία αλλά και για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», είπε.

Σχετικά με τις τριετίες, ο κ. Βλαχάκης εξήσηγησε ότι: «Όταν εμείς λέγαμε προεκλογικά για τις τριετίες μας λέγανε ότι ήταν μνημονιακή, ας πούμε, δέσμευση στο παρελθόν δεν μπορούσαμε να τις κάνουμε τώρα είναι δέσμευση αυτό.Τώρα ήταν δέσμευση. Και τώρα ξαφνικά παρουσιάστηκε ότι μπορούμε τελικά να τις επαναφέρουμε σε τριετίες και να τις αποσυνδέσουμε από το 10% που ήταν το όριο αν δεν κάνω λάθος. Και πάλι αυτό το κάνει κουτσουρεμένα. Δεν το κάνει αναδρομικά».

Παράλληλα τόνισε πως την Πέμπτη συζητιέται το εργασιακό νομοσχέδιο στη Βουλή, λέγοντας ότι: «Θα πρέπει να πούμε και ποια είναι η πραγματικότητα. Γιατί πέρα από τις τριετίες το νομοσχέδιο φέρνει 13 ώρες εργασία και την Πέμπτη έχουμε μια μεγάλη απεργία και θα πρέπει να δούμε πώς αντί να μειώνουμε το ωράριο, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες, θα φτάσουμε στις 13 ώρες εργασίας».

Ο κ. Γεωργίου απάντησε με τη σειρά του για το νέο νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Εργασίας πως: «Είναι ένα νομοσχέδιο που πραγματικά βελτιώνει την καθημερινότητα των εργαζομένων. Και επειδή μίλησε για 3 ώρες και μίλησε 13 ώρες, δεν είναι έτσι ακριβώς όπως το παρουσιάζετε, το ξέρετε πολύ καλά και εσείς ότι δεν είναι έτσι. Μιλάμε για μια νέα δυνατότητα που δίνεται στον εργαζόμενο για να έχει μια επιπλέον απασχόληση. Και αυτό συμβαίνει και σε πάρα πολλά κράτη στην Ευρώπη και κάποια στιγμή πρέπει και στην Ελλάδα αυτό να γίνεται στο παρασκήνιο, να γίνεται νομότυπα η απασχόληση διπλή σε όποιον το επιθυμεί».

«Θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ»

Σχετικά με το αν θα υπάρξει δεύτερος γύρος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και αν πρόκειται να αποσυρθεί η κυρία Αχτσιόγλου, ο κ. Βλαχάκης ανέφερε πως νομίζει ότι θα «υπάρξει δεύτερος γύρος και την Κυριακή και πρόσθεσε πως δεν ξέρει πώς διαρρέονται αυτά τα σενάρια».

Όσο για την στήριξη του κ. Παππά στον κ. Κασσελάκη, ο κ. Βλαχάκης σχολίασε πως: «Ο κάθε υποψήφιος μπορεί ελεύθερα να δηλώσει τη στήριξή του και από κει και πέρα τα μέλη του κόμματος, ανεξάρτητα τι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, θα κληθούν να αποφασίσουν με νέα κριτήρια γιατί είναι μια νέα εκλογική διαδικασία».

Σχετικά με ένα ενδεχόμενο debate, o κ. Βλαχάκης είπε πως κανείς δεν έχει να χάσει τίποτα από έναν διάλογο με συντροφικότητα και σε ενωτικό κλίμα. «Από εκεί και πέρα είναι και στο χέρι των υποψηφίων ό, τι κατάλαβα, ο κύριος Κασελάκης εντάξει, δεν θέλει, είναι στο χέρι των υποψηφίων».

«Έχω την πολιτική μου άποψη. Προφανώς είναι γνωστό στα μέλη της οργάνωσης και του κόμματος. Θέλω μία μέρα να βρει έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο ισχυρό, με μεθοδικότητα», έκλεισε, απαντώντας αν ο ίδιος στηρίζει την κ. Αχτσιόγλου.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χίου και Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν ένα διήμερο τουρνουά φιλικών γυναικείων αγώνων βόλεϊ μεταξύ της Karsiyaka, της Altay, του Νηρέα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η DFSK ιδρύθηκε το 2003, ως μια κοινοπραξία της της Dongfeng Motor Corporation και του Sokon Group (σήμερα γνωστό ως Seres Group). Η εταιρεία...

Advertisement