Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: Ο Στ. Κασσελάκης είναι «υποψήφιος με όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη»

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στη Λιβύη εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι από ελληνικής πλευράς γίνεται ότι είναι δυνατόν για την περίθαλψη των τραυματιών, αλλά και για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη «υποψήφιο με όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη». «Ένας υποψήφιος με όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη δε νομίζω ότι είναι το ενδεδειγμένο», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θέλω να σχολιάσω πρόσωπα που έχουν μεγάλη διαδρομή και δε γνωρίζουμε από που έρχονται, τι είναι τι και τι εκφράζουν. Η πολιτική είναι μία υπόθεση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και πρέπει καθημερινά όλοι σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι «θέλουμε μια σύγχρονη εποικοδομητική σοβαρή αντιπολίτευση και όχι κολοβή» και ότι είναι υγιές φαινόμενο η συμμετοχή τις διαδικασίες. Τέλος, τόνισε ότι η πολιτική είναι υπόθεση αξιοπιστίας και πρέπει να επιβεβαιώνουμε ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Χαρακτήρισε «άστοχη» την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το θέμα του Αστεροσκοπείου και της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, και τόνισε ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αυτοί οι οργανισμοί βρίσκονται υπό την εποπτεία είτε του υπουργείου Περιβάλλοντος είτε του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Σημείωσε ότι ο σύγχρονος πόλεμος που πρέπει να δώσουμε τώρα είναι κατά της κλιματικής κρίσης και ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις πρέπει να μπουν σε διάταξη μάχης. Επισήμανε ότι έγιναν στη Θεσσαλία όλες οι ενημερώσεις για ένα πολύ ακραίο φαινόμενο που κανείς δεν είχε προβλέψει την έντασή του, και τόνισε ότι «η επιστήμη είναι σύμμαχος μας, δεν υπάρχει καμία αντιδικία με τους επιστήμονες, θέλουμε να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τα επιστημονικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι δεν υπήρξε στα ιστορικά δεδομενα τέτοιος όγκος βροχόπτωσης που έφτασε τους 1.000 τόνους νερό ανά στρέμμα στη Θεσσαλία, που -όπως είπε- ισοδυναμεί με την εκβολή του Δούναβη επί 15 ημέρες. Είπε επίσης ότι έφυγαν 33 μηνύματα του 112 στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, και πως είναι διαφορετικό το πρωτόκολλο πυρκαγιάς από μια πλημμύρα. Προσέθεσε ότι δεν υπήρξε η προτροπή για εκκένωση, επειδή υπήρχε κίνδυνος να εγκλωβιστούν και να πνιγούν οι πολίτες στους δρόμους, αναφέρθηκε στη Λιβύη όπου η κακοκαιρία προκάλεσε 11 χιλιάδες νεκρούς, αλλά και στη Γερμανία που υπήρξαν 243 νεκροί -όπως είπε- με λιγότερο όγκο νερού. «Κανείς στη Θεσσαλία δεν είναι μόνος του, ο μισός κρατικός μηχανισμός είναι εκεί και βοηθάει» είπε ο κ.Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει από την κοινωνία των πολιτών «πλημμύρα ανθρωπιάς».

Παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνει καλύτερη διάκριση αρμοδιοτήτων στον κρατικό μηχανισμό «να δούμε τις αρμοδιότητες όλων» και τόνισε ότι «απέναντι μας δεν είναι ο Σύριζα, είναι τα προβλήματα». Σημείωσε ότι η Πολιτική Προστασία το 2019 ήταν ένα γραφείο και σήμερα είναι ένα υπουργείο και ανέφερε ότι σήμερα δεν έχουμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που είναι ίδια με αυτήν εδώ και 40 χρόνια.

«Δεν πρέπει να αισθανόμαστε άβουλοι, αλλά το μέγεθος της κρίσης μας οδηγεί να αλλάξουμε συνολικά την κουλτούρα μας ως κράτος και ως κοινωνία. Κουλτούρα πρόληψης πρέπει να αποκτήσουμε. Όλοι έχουμε ευθύνη να αλλάξουμε συλλογικά. Επιβάλλεται η δικαιοσύνη να ασχοληθεί και να ερευνήσει», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Σκέρτσος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον Δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης. Μετά το πέρας των συναντήσεων...

Advertisement