Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονομαχία Κασσελάκη – Αχτσιόγλου: Εντείνεται η εσωκομματική πόλωση στον ΣΥΡΙΖΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στον δεύτερο γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη Κυριακή, τα επιτελεία των υποψηφίων ανεβάζουν ρυθμούς. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου και ήδη είναι εμφανή τα δείγματα της εσωκομματικής πόλωσης.

Ενόψει του δεύτερου γύρου ξεκινά μία εβδομάδα επαφών και ζυμώσεων και αναμένεται μία σκληρή αντιπαράθεση στην τελική ευθεία για την εκλογή της 24η Σεπτεμβρίου την ερχόμενη Κυριακή.

Ήδη τον τόνο έδωσαν με τις δηλώσεις τους και οι δύο υποψήφιοι που επικράτησαν για τον δεύτερο γύρο, με τον Στέφανο Κασσελάκη να φωτογραφίζει χθες στη δήλωσή του ουσιαστικά τους ανθυποψηφίους του για επιθέσεις προς το πρόσωπό του.

Από πλευράς της η Έφη Αχτσιόγλου έδειξε ότι θα ακολουθήσει την τακτική της μετωπικής σύγκρουσης, προτάσσοντας ότι οι μάχες πρέπει να δοθούν με σοβαρότητα και εμπειρία. Όσο περνούν οι ημέρες αναμένεται να αναδεικνύει το γεγονός πως ο νέος αρχηγός πρέπει να έχει κοινοβουλευτική παρουσία, καθώς αναμένονται δύσκολες πολιτικές μάχες μέσα στη Βουλή και χωρίς να κατονομάζει τον αντίπαλό της, του καταλόγισε ότι κινείται σε θολά νερά εύκολων λύσεων.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη. Με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης ανέλαβε να απαντήσει στην κα Αχτσιόγλου, κατηγορώντας την για αλαζονεία και μετριοπάθεια, λέγοντας χαρακτηριστικά “Εμείς μόνο σε πεντακάθαρα νερά κολυμπάμε και θα συνεχίσουμε και την άλλη Κυριακή. Άλλοι ξανά βουτούσαν στα θολά νερά της σιωπής“. Και καταλήγει λέγοντας ότι η αλαζονεία θα πληρωθεί διπλή την άλλη Κυριακή.

Την ίδια ώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τις δηλώσεις του έδειξε ότι θα στηρίξει την Εφη Αχτσιόγλου, ενώ ο Νίκος Παππάς δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Ωστόσο μίλησε για μετασχηματισμό του κόμματος και για την προοπτική νίκης.

Εξάλλου, όπως σχολιάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι τόσος κόσμος προσήλθε στην κάλπη της Κυριακής είναι από μόνο του ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, το οποίο στέλνει τα δικά του μηνύματα ανανέωσης και επανεκκίνησης του κόμματος, αλλά και μηνύματα ότι χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο κιτ αμαξώματος Styling Specification της κορυφαίας έκδοσης του πολυτελούς SUV, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

Advertisement