Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή προέδρου με δηλώσεις και αντιπαραθέσεις (video)

Τρεις μέρες πριν στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται τα “πυρά” συνυποψηφίων του και στελεχών του κόμματος, ενώ έχει ανοίξει και δημοσίως η συζήτηση σχετικά με την ενότητα του κόμματος.

Τη λειτουργία του πολιτικού και δικαστικού συστήματος έθεσε στο επίκεντρο της κριτικής του ο Σ. Κασσελάκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Το επίμαχο σημείο της ομιλίας του στα Γιάννενα ήταν: «στα κανάλια τέλος οι επιδοτήσεις. Πάνε και παίρνουν εκατομμύρια από τον ελληνικό λαό», «τέλος στις ασυλίες βουλευτών» αλλά και «στο ακαταδίωκτο στους τραπεζίτες». Πολίτης: «αν καταφέρεις να ξεδοντιάσεις το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων τότε θα μπορέσει να πάει μπροστά η χώρα». Σ. Κασσελάκης: «Εγώ γουστάρω αλλά πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή».

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει: «Καλούμε το πολιτικό κόμμα, στο οποίο ανήκει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, να λάβει άμεσα θέση επί της ανωτέρω απάντησής του, με την οποία προσυπογράφει τοποθετήσεις, που προσβάλλουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στις αρχές του Κράτους Δικαίου, που διέπουν την ευνομούμενη πολιτεία μας».

Ένα βήμα πίσω έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε σχέση με την αναφορά του περί συγγνώμης που ζήτησε εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο Κασσελάκη στη Μακρόνησο. Μιλώντας στο OPEN δήλωσε: «ζήτησα συγνώμη από όλο το κόμμα και ίσως δεν έπρεπε να το πω αυτό. Θα έλεγα σε κάποιους φοιτητές να κάνει διδακτορικό για την καμπάνια και να τον ρωτήσω πόσο ποσοστό της καμπάνιας των πέντε, είχε προγραμματική χροιά πόσο ποσοστό είχε κριτική για τους άλλους».

Ο Πάνος Σκουρλέτης μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το καταστατικό μπάζει, όχι για τον κ. Κασσελάκη αλλά με βάση το γεγονός ότι σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, δεν προβλέπεται κάποιος με λιγότερο από ένα μήνα να διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος».

Άστοχες χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τσακαλώτου ο Ε. Αποστολάκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης, μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα: «δεν είναι κομψό και επιτυχημένο το να ζητάει ο κ. Τσακαλώτος συγγνώμη, για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείω τη διάσπαση.

Δεν τίθεται ζήτημα ενότητας διαμηνύει η Έφη Αχτσιόγλου, με δηλώσεις της στο REAL FM: «δεν τίθεται ζήτημα ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την επόμενη μέρα. Για εμένα το να είμαστε όλοι μαζί είναι το ελάχιστο, είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής. Το ζήτημα είναι να κερδίζουμε κάθε μέρα και έναν περισσότερο».

«Ούτε κόμμα – “χυλός” ούτε κόμμα – “στρείδι, είναι το μήνυμα του Νίκου Παππά: «Η ιστορία δεν σε ρωτά αν έχεις όρεξη, αν αντέχεις. Σε καλεί να αναλάβεις ευθύνες. Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη για να ξανασηκωθεί η παράταξη και να γίνει πλειοψηφική».

Την Κυριακή από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

Advertisement