Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Στον «αέρα» το ντιμπέιτ, νέα συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων των υποψηφίων

«Στον αέρα» παραμένει το ενδεχόμενο ενός ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψήφιους για την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, αποφάνθηκαν οτι θα πρέπει να το συζητήσουν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων. Η υποψηφιότητα Κασσελάκη εξακολουθεί να ταράζει τα νερά, με νέο βίντεο που ανέβασε στα σόσιαλ μίντια. Η Έφη Αχτσιόγλου δηλώνει ότι διεκδικεί την ηγεσία γιατί μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη, ενώ κορυφαία στελέχη παίρνουν θέση, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το διαρκές συνέδριο το Σαββατοκύριακο και την εκλογή προέδρου στις 15 Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ, στελέχη της «Ομπρέλας» επιρρίπτουν ευθύνες για την εκλογική συντριβή στον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να προσκομίσει τριάντα υπογραφές μελών Κ.Ε. στο Διαρκές Συνέδριο το Σάββατο, για την επικύρωση της υποψήφιότητας του, ενώ όλοι οι υποψήφιοι σε φουλ ρυθμό, συνεχίζουν την προεκλογική δραστηριότητα.

Με νέο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάντως, ο ίδιος επέλεξε να απαντήσει στις επικρίσεις που έχει δεχτεί.

«Mε ενδιαφέρει η σύγχρονη Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτό μπαίνω μπροστά τη στιγμή της πτώσης του, όχι για να πάρω “έτοιμο μαγαζί”» τονίζει ο κ. Κασσελάκης.

Η ελληνική κοινωνία μπορεί και πρέπει να ζήσει καλύτερα, σε αυτό βασίζεται το πολιτικό σχέδιο μου, δηλώνει η Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha «Η δικιά μου υποψηφιότητα έχει όμως και χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τη μεθοδολογία δουλειάς που θα πρέπει να έχει αυτός ο χώρος» ενώ σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη απάντησε «φυσικά αλλιώς δεν θα κατέβαινα υποψήφια».

Επιμένει στο ντιμπέιτ ο Νίκος Παππάς.

«Απευθύνω άλλη μια φορά δημόσια, πρόσκληση για μια ανοιχτή τηλεοπτική συζήτηση… H 7η του μήνα είναι μια ημέρα κενή αυτή τη στιγμή για όλους μας» είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά FM.

Για συλλογική ηγεσία έχει μιλήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Μια ηγετική ομάδα στην οποία ο πρόεδρος θα είναι πρώτος ανάμεσα σε ίσους. Έτσι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το σύνολο να είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των επιμέρους μερών» υπογράμμισε reader.gr.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συζητήσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Κασσελάκη. Θετικό το σχόλιο του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος είχε εκφραστεί θετικά και για την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου.

«Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μπορεί και αυτή να αποτελέσει μια πολύ καλή πρόταση για την κεντροαριστερά» αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Αποστολάκης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος που έχει ταχθεί υπέρ της Εφης Αχτσιόγλου θεωρεί ότι το γεγονός ότι δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, δεν είναι θετικό.

Σκωπτικό ήταν το σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου για την υποψηφιότητα Κασσελάκη. «Μπορεί με σύνθημα “Εμπρός για τένις λαϊκά”, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ασπρόπυργο;» είπε στο ΤVXS.

Ακρως επικριτικό το σχόλιο του Δημήτρη Χριστόπουλου, μέλους του think tank που είχε δημιoυργήσει ο Αλέξης Τσίπρας: «Πιο κενό δε γίνεται με τίποτε. Αυτό σπείραμε, αυτό θα θερίσουμε».

Εν τω μεταξύ 24 μέλη και στελέχη της κίνησης «Ομπρέλα», επικρίνουν τις επιλογές των προηγούμενων ετών και την ηγεσία Τσίπρα. «Δεν έχουμε σχέση με το κείμενο» δηλώνουν τα κεντρικά στελέχη της Ομπρέλας.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος έχει διαφωνήσει με τις διαδικασίες, προτείνοντας εκλογή προέδρου και συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει στο Διαρκές Συνέδριο, ούτε θα ψηφίσει για αρχηγό, αλλα θα συμμετάσχει κανονικά στο συνέδριο του Νοεμβρίου.

Ο δημοσιογράφος, Χάρης Ιωάννου, από την Εφημερίδα των Συντακτών και το thetoc.gr, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, εκτίμησε ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι φαίνεται ότι δε θελουν ντιμπέιτ.

«Δεν βλέπω πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί. Γιατί; Γιατί ο Τσακαλώτος δεν το θέλει, η κυρία Αχτσιόγλου δεν φαίνεται να τρελαίνεται. Ο κύριος Παππάς το θέλει πάρα πολύ, αλλά νομίζω ότι δεν αρκεί και σίγουρα το θέλει και ο κύριος Κασσελάκης. Δεν ξέρω τώρα με την υποψηφιότητα Κασελάκη αν αυτό είναι αντικίνητρο για τους υπόλοιπους…» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Κουβαρά για το τι συμμαχίες μπορεί να υπάρξουν αν υπάρξει δεύτερος γύρος ο κ. Ιωάννου απάντησε ότι «νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον ποιοι θα είναι στον δεύτερο γύρο. Διότι μέχρι τώρα συζητούσαμε ότι η κυρία Αχτσιόγλου είναι το φαβορί και το θέμα είναι αν θα έχουμε και καν δεύτερο γύρο. Τώρα με τον κύριο Κασσελάκη ακούμε σενάρια και εκτιμήσεις ότι μπορεί να υπάρξει ένα ντέρμπι Κασσελάκη – Αχτσιόγλου στον δεύτερο γύρο. Εκεί το πιο λογικό είναι ο πιο παραδοσιακός ΣΥΡΙΖΑ να στοιχηθεί πίσω από την κυρία Αχτσιόγλου παραδείγματος χάρη, ο κ. Τσακαλώτος και όλο το κομμάτι αυτού που λέμε του ορίτζιναλ ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω το πρώην προεδρικό κομμάτι, το τσιπρικό κομμάτι και τα νεότερα μέλη του κόμματος που θα γραφτούν, νομίζω ότι θα στοιχηθούν πίσω από τον κύριο Κασσελάκη. Επομένως εκεί θα γίνει και μια καταμέτρηση. Εάν φυσικά είναι αυτοί οι δύο υποψήφιοι του δεύτερου γύρου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement