Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχε τρεις πολύ κακές χρονιές, 2007, 2021 και φέτος

«Κάποιες χρονιές είναι καλές, ως προς τις καμένες εκτάσεις και κάποιες είναι πολύ κακές. Το ίδιο ισχύει για την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κροατία», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά την δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων.

Τόνισε ότι υπάρχει έντονη κυκλικότητα στις μεσογειακές χώρες είναι κυκλικά. «Κάποιες χρονιές είναι καλές, ως προς τις καμένες εκτάσεις και κάποιες είναι πολύ κακές. Το ίδιο ισχύει για την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κροατία. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχε τρεις πολύ κακές χρονιές, το 2007, το 2021 και φέτος».

Με τοποθέτησή του για την ΚΟ των Σπαρτιατών ξεκίνησε την τοποθέτησή του κ. Μητσοτάκης. Είπε, χαρακτηριστικά: «Είχαμε δει κόμμα χωρίς αρχηγό, αλλά σήμερα είδαμε και αρχηγό χωρίς κόμμα (…) Αυτά τα πολύ σοβαρά που ειπώθηκαν από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών, δεν θα πρέπει να περάσουν ασχολίαστα και προφανώς θα υπάρχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όλα όσα ακούστηκαν».

«Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα, όλοι είμαστε πληγωμένοι», επισήμανε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής, κατά την πρωτολογία του το πρωί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «φέτος προετοιμαστήκαμε καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, αλλά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα φαινόμενα, η κλιματική κρίση είναι εδώ, ολοένα και πιο απειλητική.

«Οι πολίτες περιμένουν λογοδοσία, σοβαρότητα, ωριμότητα και υπευθυνότητα».

Αναφέρθηκε στους εμπρηστές, είπε ότι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι φαινόμενα αυτοδικίας και αυτόκλητοι σερίφηδες δεν θα γίνουν αποδεκτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια μοναδική προσφορά ξεκίνησε από την Yamaha, τόσο στα sport scooters XMAX 125 και XMAX 300 όσο και στην Adventure μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού Tenere...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

Advertisement