Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για τις πυρκαγιές: Εθνικό σχέδιο και όχι ευχολόγια για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους

«Χρειάζεται εθνικό σχέδιο και όχι ευχολόγια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνάντησή του στη Βουλή με φορείς για το θέμα των πυρκαγιών.

Στη συνάντηση συμμετέχουν οι αρμόδιοι φορείς του Εθνικού Αστεροσκοπείου, πυροσβέστες, δασολόγοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις. Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρίσκεται η προσαρμογή των σχεδίων πολιτικής προστασίας στα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής, η ενίσχυση της προστασίας των δασών.

Η συνάντηση γίνεται και ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Αυτό που υπογράμμισε είναι ότι αν δεν ενισχύσουμε τα σχέδια πολιτικής προστασίας, τότε «θα πάμε από το κακό στο χειρότερο».

Ανάμεσα σε άλλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε:

«Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει το κόσμημα της βιοποικιλότητας της χώρας, που ήταν το δάσος της Δαδιάς. Ακόμη και σήμερα, δωδέκατη ημέρα, και η φωτιά έχει κάψει 800.000 στρέμματα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές σε όλη την Ευρώπη από το 2000 που ξεκίνησε η μέτρηση πυρκαγιών, από το σύστημα «Κοπέρνικος».

Γι’ αυτό, εμείς θέλουμε να υπογραμμίσουμε μέσω της συζήτησης μας, των επιχειρημάτων που θα μας δώσουν, το τι πρέπει να γίνει, πώς θα ενισχύσουμε την πρόληψη και την προστασία. Και όχι κάθε χρόνο η εκάστοτε κυβέρνηση να χύνει “κροκοδείλια δάκρυα” πάνω από τα καμένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

ΧΙΟΣ

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης με αφορμή την έντονη δυσαρέσκεια των ναυτικών για τις αδικαιολόγητες...

Advertisement