Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Αποτέλεσμα συνεκτικής οικονομικής πολιτικής η πρόοδος που επιτεύχθηκε

«Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αποτέλεσμα μιας συνεκτικής οικονομικής πολιτικής μιας ολόκληρης τετραετίας», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που έχει στη Θεσσαλονίκη με βουλευτές της ΝΔ και εκπροσώπους φορέων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι βρίσκεται στην πόλη με διπλή ιδιότητα, αυτή του πρωθυπουργού, αλλά και του βουλευτή στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τοπικά site ο πρωθυπουργός ΚυριάκοςΜητσοτάκης το επόμενο διάστημα ίσως και από την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, θα ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Μέτρο στην Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο ΥΜΑΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει πότε θα κοπεί το πρώτο εισιτήριο.

Όπως είπαν οι βουλευτές στις δηλώσεις τους συζητήθηκε το θέμα της αναβάθμισης του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ και της πρόσληψης προσωπικού στον οργανισμό αρχικά μέσω μετακίνησης οδηγών και σε δεύτερο χρόνο μέσω προγραμματικών συμβάσεων.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Στράτο Σιμόπουλο, συζητήθηκε το θέμα της μετακίνησης αστυνομικών της Τροχαίας στην διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην πόλη.

Στη συζήτηση τέθηκε το θέμα των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο να διαβεβαιώνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι το Παιδιατρικό θα αρχίσει άμεσα και το ογκολογικό χρειάζεται χρόνο.

Ο κ. Μητσοτάκης συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, λίγες μέρες πριν την παρουσία του στη ΔΕΘ, να συναντά τους φορείς της πόλης και για τις δικές τους προτάσεις ως προς το οικονομικό σκέλος της ομιλίας, αλλά και για συζήτηση επί των μεγάλων έργων που δρομολογούνται. Μεταξύ αυτών το Μετρό που θα παραδοθεί σε λίγους μήνες, το Flyover που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί την άλλη Παρασκευή και σε ειδική εκδήλωση που ετοιμάζουν ο Δήμος με την εταιρία Dimand για την ανάπλαση του παλαιού εργοστασίου του ΦΙΞ που δρομολογεί η εταιρία, όπως έκανε και με το παλαιό κτίριο του Μινιόν.

Όσο για το οικονομικό πακέτο της ΔΕΘ, αν και λελογισμένο και χωρίς μεγάλες εξαγγελίες, είναι σε φάση τελικής επεξεργασίας από την ομάδα των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη που έχει επιφορτιστεί με αυτό σε απευθείας επαφή με το υπουργείο Οικονομικών, οι τελικές λεπτομέρειες, όμως, θα κλειδώσουν την επόμενη εβδομάδα.

Ενα από τα μέτρα που εξετάζονται στο κυβερνητικό επιτελείο είναι μία έκτακτη ενίσχυση για τους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τις φωτιές, όπως είχε δοθεί πέρσι σε αστυνομικούς και λιμενικούς. Το ύψος του επιδόματος, εφόσον «κλειδώσει», εξαρτάται από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια μοναδική προσφορά ξεκίνησε από την Yamaha, τόσο στα sport scooters XMAX 125 και XMAX 300 όσο και στην Adventure μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού Tenere...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

Advertisement