Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλληπητήρια Μόντι στα θύματα των πυρκαγιών – Η παρασημοφόρηση από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγινε ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για όσους έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές. Στη συνάντηση υπογράμμισαν ότι Ελλάδα και Ινδία συνδέονται με δεσμούς που ξεκινούν από την αρχαιότητα, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές για την κλιματική αλλαγή.

Λίγο μετά την άφιξή του στη χώρα μας και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο κ. Μόντι συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη σύντομη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες αναφέρθηκε στον ιστορικό χαρακτήρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ινδίας στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η προηγούμενη επίσκεψη ήταν το 1983.

Ο Ναρέντρα Μόντι, θέλησε να δηλώσει τη συμπαράστασή του για τις φωτιές του μαίνονται στην Ελλάδα. Εξέφρασε επίσης, τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των πυρκαγιών.

Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για δράση κατά της κλιματικής κρίσης με τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Επιπλέον, τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών που συνδέονται από την αρχαιότητα και πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών για την εμβάθυνση των σχέσεων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος θα είναι για το κοινό καλό.

Αργότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ναρέντρα Μόντι και ακολούθησε τελετή παρασημοφόρησης.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη διαστημική αποστολή Ινδίας στο διάστημα, λέγοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή του φεγγαριού που δεν έχει εξερευνηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement