Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα – Πολύ σύντομα τα πορίσματα της ΕΔΕ

Το πρόσωπο των ημερών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμουμίλησε στην ΕΡΤ για να μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός για την οπαδική βία μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο λέγοντας ότι «κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα».

Επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι η ανάγκη αντιμετώπισης βίαιων συμπεριφορών υποστήριξε ότι απαιτείται μια ολιστική αντιμετώπιση με δράσεις και παρεμβάσεις σε μια σειρά από τομείς, όπως η εφαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλασιού.

«Χθες υπήρξε μια ευρεία σύσκεψη και η ανακοίνωση κάποιων μέτρων που έρχεται συμπληρωματικά στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και έφερε αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε είπε ο κ. Οικονόμου λέγοντας ότι οι επτα αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι αλλά αναμένει την ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών.

«Αναδείξαμε την αποτυχία (σ.σ. της ΕΛ.ΑΣ.) από την πρώτη στιγμή και θα αποδόσουμε ευθύνες πολύ σύντομα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

«Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μια αλληλουχία λαθών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μια διαλυμένη αστυνομία» σημείωσε ο υπουργός λέγοντας ότι τα λάθη θα διορθωθούν. Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ παραδέχτηκε ο κ. Οικονόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

Advertisement