Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την οπαδική βία – Επικοινωνία με τον πρόεδρο της UEFA -Συνάντηση στις 16 Αυγούστου στο Μαξίμου (video)

Στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια και της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, ο πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης, είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Ceferin. Αποφασίστηκε να συναντηθούν την Τετάρτη στις 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στο ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μετά τη συνάντηση των δύο, θα πραγματοποιηθεί  στις 11.00  διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, καθώς επανήλθε με τον πιο τραγικό τρόπο στο προσκήνιο το ζήτημα της οπαδικής βίας. μένει να δούμε αν θα ανταποκριθούν όλοι και θα κάτσουν τελικά στο ίδιο τραπέζι.

Οι οδηγίες από το Μέγαρο Μαξίμου να μπουν στο μικροσκόπιο των ερευνών όλες οι πτυχές της τραγικής αυτής υπόθεσης καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων είναι σαφείς και καταδεικνύουν τη βούληση του πρωθυπουργού για νέες παρεμβάσεις με στόχο την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Αυτό που τονίζεται από την κυβέρνηση είναι η ανάγκη για χάραξη κοινού μετώπου δράσης απέναντι στον φανατισμό.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Ceferin  θα έχει συνάντηση μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου, ενω στη συνέχεια στη σύσκεψη που θα ακολουθήσει υπό τον Πρωθυπουργό και  με τη συμμετοχή του Προέδρου της UEFA θα συμμετάσχουν  οι υπουργοί:

•          Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου

•          Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης

•          Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μας τόνιζε ότι πρόκειται για ένα σύνθετο πρόβλημα, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί μόνο από την ΕΛ.ΑΣ αλλά απαιτείται και η συμμετοχή των ομάδων για την αντιμετώπισή του, δηλαδή να αναλάβουν και οι ίδιοι το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Και αυτό γιατί είναι αναγκαία η απόλυτη εφαρμογή των διατάξεων του αθλητικού νόμου, οι οποίες πολλές φορές καταστρατηγούνται. Σημειώνεται δε ότι για να υπάρξει εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου θα πρέπει πρώτα να εξοβελιστούν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα.

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για εξαφανισμένο πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έχει βρει μια λέξη να πει για την άγρια δολοφονία στην Νέα Φιλαδέλφεια. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει πως: «Βεβαίως να ληφθούν πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. Η απάντηση, όμως, στο πρωτοφανές φιάσκο, που οδήγησε στην δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, δεν μπορεί για άλλη μια φορά να είναι η επικοινωνία.  Απαιτείται ουσιαστική ανάληψη πολιτικής ευθύνης με την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου».

«Δεν είναι θέμα μόνο της Ελλάδος αλλά παγκόσμιο το θέμα της βίας στα γήπεδα αυτά θα συζητηθούν τόσο σε νομοθετικό και αθλητικό επίπεδο έχουν ψηφιστεί μέτρα για αυστηροποίηση ποινών κλπ» δήλωσε μιλώντας στο ERTNEWS, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Πανάς, βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σχολίασε πως: «H κάθε συνάντηση είναι καλή να γίνεται αλλά μας ενδιαφέρει και το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα που έχουμε είναι ότι φαίνεται ότι επιχειρησιακά το κράτος μας δεν ήταν και δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα».

Σκληρή κριτική και από το ΚΚΕ: «Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα, όπως η σύσκεψη του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της δήθεν “οπαδικής βίας” – και μάλιστα με τους μεγαλοϊδιοκτήτες των ΠΑΕ – δεν μπορεί να “κουκουλώσει”  τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες».

Πυρά κατά της κυβέρνησης για το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ εξαπολύουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης

Την παραίτηση Οικονόμου ζητούν οι Σπαρτιάτες: «Οι “Σπαρτιάτες” επαναλαμβάνουν ότι απαιτούν εδώ και τώρα  την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ».

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να έχει ζητήσει παράλληλα, πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών σε όσους τους αναλογούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement