Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Τέθηκε το πλαίσιο για τη συνέχεια»

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. «Έγινε μια ειλικρινής συζήτηση σε θετικό κλίμα. Οι δύο ηγέτες έθεσαν το πλαίσιο για τη συνέχεια» σχολίασαν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν μία ώρα.

Η ελληνική πλευρά προσήλθε στο ορόσημο της Τετάρτης, με θετική ατζέντα και βλέποντας ευκαιρία, προκειμένου να ανοίξει ένα παράθυρο επανεκκίνησης στις σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα, με ξεκάθαρες, ωστόσο, τις κόκκινες γραμμές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις στις 14:30 οι οποίες θα μεταδοθούν απευθείας από το ERTNews και το ertnews.gr.

Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ είχε ο Νίκος Δένδιας στο Βίλνιους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας «υπογραμμίσαμε τη σημασία θετικού κλίματος, διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων για τις διμερείς μας σχέσεις και τη συνεργασία μας βάσει Διεθνούς Δικαίου και Αρχής καλής γειτονίας. Συμφωνήθηκε η επικοινωνία δύο πλευρών για την διευθέτηση Συνάντησης για δραστηριότητες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)».

Σημειώνεται ότι συνάντηση που θα είχε αμέσως μετά ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς δεν θα πραγματοποιηθεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο κιτ αμαξώματος Styling Specification της κορυφαίας έκδοσης του πολυτελούς SUV, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός...

Advertisement