Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτερολογίες -Δ. Νατσιός: Η «Νίκη» καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Το ελληνικό νοικοκυριό υποφέρει από διψήφια ποσοστά αυξήσεων, ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια, σοβιετικού τύπου κουπόνια φαγητού και market pass που δεν είναι δωρεάν,ε νώ εκφυλίζεται η Δημόσια Υγεία, άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι χωρίς ασθενοφόρο για διακομιδή ενώ ανοίγει διαπλατα ο δρόμος στον ιδιωτικό τομέα», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, στη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Παράλληλα κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποκαλύψει ποια άρθρα του Συντάγματος πρόκειται να αναθεωρηθούν.

Συνέχισε αναφερόμενος στο «ρεκόρ κρατικού χρέους» κι επανέλαβε ότι η πρόταση του κόμματος είναι εφ’ άπαξ εξόφληση της κύριας οφειλής και πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων.

Σχετικά με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, ο κύριος Νατσιός μίλησε για δυνατότητα γεωεντοπισμού και φακελώματος. «Ποιος θα μας φυλάει από τους φύλακες και μάλιστα όταν η κυβέρνηση έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο υποκλοπών», είπε.

Περνώντας στον τομέα του αθλητισμού, μίλησε για «αποτρόπαιες δολοφονίες για μια φανέλα και μία ομάδα. Στο πάθος του οπαδισμού ο πλησίον γίνεται εχθρός, ισοπεδώνεται η ομοψυχία και η συνείδηση μιάς κοινής πατρίδας, σε αρρωστημένη κατάσταση διχόνοιας για μία μπάλα ενώ, παρά τις υποσχέσεις περασμένων κυβερνήσεων το κράτος δεν έχει τομλήσει να αγγίξει το σύστημα του επαγγελματικού αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου».

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς ο Δημήτρης Νατσιός μίλησε για μιά «εικόνα εξευτελισμού καθημερινά».

Γιατί φτιάχνουμε νέα δομή μεταναστών στον ‘ΕΒρο, διερωτήθηκε στη συνέχεια απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και κάλεσε: «Καιρός να σταματήσετε τις νέες δομές και να ασχοληθείτει με τη δόμηση της ενότητας ενόψει του υπαρκτού τουρκικού κινδύνου» . Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή νύξη για την Κύπρο, πρόσθεσε.

Κλείνοντας ο κύριος Νατσιός επικαλέστηκε τον Γ. Σεφέρη και κατέληξε ότι η «Νίκη» αντιστέκεται στα κάθε λογής τέρατα που ροκανίζουν τα θεμέλια του έθνους γι’ αυτό καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement