Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέσα ενίσχυσης της Πυροσβεστικής με το σχέδιο Μητσοτάκη – Οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής

Το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για το τρίτο υπουργείο που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός μετά την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων του, παρουσιάζοντας τις άμεσες προτεραιότητες της στρατηγικής του.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «κοσμογονία» ως προς τα μέσα που θα αποκτήσει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των δασικών πυρκαγιών.

«Θα συντελεστεί πραγματικά μια κοσμογονία ως προς τα μέσα τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας, για την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων που η κλιματική αλλαγή προκαλεί, με σημαντικότερες, βέβαια, τις δασικές πυρκαγιές. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα προμηθευτούμε καινούργια αεροσκάφη, καινούργια ελικόπτερα, πολλά καινούργια μέσα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Και αυτή είναι μία αναγκαία επένδυση η οποία επιβάλλεται να κάνουμε, καθώς πρώτο μας μέλημα είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της ανθρώπινης περιουσίας, αλλά φυσικά και του φυσικού μας περιβάλλοντος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε απόλυτη εγρήγορση προκειμένου το φετινό καλοκαίρι να περάσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα και κάλεσε τους πολίτες να ανταποκρίνονται στις οδηγίες των κρατικών αρχών.

«Έχουμε πια μια κουλτούρα εκκενώσεων, η οποία αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση για τη χώρα. Να επαναλάβω το αυτονόητο: ότι όταν στέλνεται ένα μήνυμα «112» είναι για το καλό των πολιτών, πάντα, και το πρώτο μας μέλημα είναι η δική τους προστασία, οπότε οι πολίτες πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του Υπουργείου και της Πολιτικής Προστασίας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός εξέπεμψε μηνύματα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα, ξεδιπλώνοντας το σχέδιό του για την επόμενη τετραετία.

Έθεσε ως εθνικό στόχο τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό, σε συνέχεια των τριών σταθμών, που όπως είπε, σφράγισαν την πρόοδο της χώρας μας τα τελευταία 100 χρόνια.

Σε ότι αφορά τις μεγάλες αλλαγές, χαρακτήρισε προσωπικό του στοίχημα την αναμόρφωση του ΕΣΥ, με το ΕΚΑΒ να ανάγεται σε πρώτη προτεραιότητα.

O Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, καλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να μην υπαναχωρήσει, ενώ αναφέρθηκε και στις διακρατικές συμφωνίες που ανοίγουν το δρόμο για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας ακόμη και σήμερα.

«Οι διακρατικές συμφωνίες του άρθρου 28 του Συντάγματος προσφέρουν σήμερα τη δυνατότητα, με την ευθύνη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, να υπάρξει αναγνώριση ξένων πανεπιστημίων που θα ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα ξεκαθάριζε την κατάσταση στο σημερινό τοπίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης και θα προετοίμαζε το δρόμο για τη μεγάλη μεταρρύθμιση του άρθρου 16. Και σε αυτό το δρόμο θα κινηθούμε άμεσα» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις επισκέψεις στα Υπουργεία την επόμενη εβδομάδα μετά την επιστροφή του από το Βίλνιους την Λιθουανίας όπου θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Υγεία, Παιδεία και Κράτος στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής

Το ιδεολογικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο της επόμενης τετραετίας όρισε ο πρωθυπουργός, με τη χθεσινή ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μιλώντας για το τέλος της περιόδου της τοξικότητας, των ψεμάτων και της λάσπης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα μίας κυβέρνησης που θα παράγει δουλειά και αποτέλεσμα, φιλοδοξώντας να είναι χρήσιμη και να αντιμετωπίζει τις μεγάλες εσωτερικές και διεθνείς προκλήσεις.

Ο «πολυδύναμος εκσυγχρονισμός» και η «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» ήταν δύο από τα σημεία-κλειδιά της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όρισε και πάλι τα μέτωπα επάνω στα οποία θα είναι εστιασμένη, κατά κύριο λόγο, η στρατηγική της κυβέρνησης.

Τα μέτωπα αυτά είναι:

  • Η Υγεία
  • Η Παιδεία
  • Το Κράτος
  • Η γεωστρατηγική θέση της χώρας

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά στελέχη κρατούν στην πρώτη γραμμή την έννοια της αξιοπιστίας. Μία αξιοπιστία, όπως σημειώνουν, που φέρνει τα λόγια να συμβαδίζουν με τις πράξεις και θα αποτυπωθεί, σε πρώτη φάση, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση.

Πρόκειται γι’ αυτό του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη της κοινωνίας και την ενίσχυση των εισοδημάτων.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement