Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης – Προγραμματικές δηλώσεις: Από την 1/1/2024 σε ισχύ το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Η έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή πραγματοποιείται από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο ξεκινά η διαδικασία της τριήμερης συζήτησης. Θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου, 8 Ιουλίου, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης, για τη νέα τετραετία, ανακοινώνει ο πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση στον οικονομικό τομέα. «Καλή δύναμη στο έργο μας, χαίρομαι που απαλλαγήκαμε από τη τζαμαρία», είπε χαριτολογώντας.

Είμαι εδώ, «για να περογράψω τουςνέους στόχους μας, τις προτεραιότητές μας για δεύτερη φορά. Δεν θα κρύψω την συγκίνησή μου. Θα εκφράσω την ακλόνητη θέληση μου η νέα διακυβέρνησση να εκπληρώσει στο ακέραιο τις επιθυμίες των πολιτών. (…) Μαζί θα ανιμετωπίσουμε και τοις δυσκολίες». Με το εκλογικό αποτέλεσμα του ΙΟυνίου του 2023, ο λαόςέδωσε σαφή εντολή, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «οι πολίτες μας επιβράβευσαν με γεναιοδωρία. Δεν έχω το δικαίβωμα να διαψεύσω τις προσδοκίες τους».

«Οι καλύτρερες μέρες είναι κοντά μας. Δεν έχουν λυθεί όμως όλα μας τα προβλήματα. Ο τόπος μας κουβαλά ακόμα στρεβλώσεις και αμαρτίες δεκαετιών» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η χώρα πρέπει να κάνει τη τε΄λευταία βήματα για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίας. Αυξήσαμε τον κατώτατο και τον μ’έσο μισθό, μειώσοπυν φδόρους, αλλά η διεθνής ακρίβεια ροκανίζει τ ανοικοκυριά. Οι μισθοί είναι ψχαμηλοί. Αναφέρθηκε ακόμη στην ψηφιοποίηση του κράτους, που η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο. «Ο χώρος της Υγείας άντεξε» τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

«Ανυπόμονη για αλλαγές είναι η ελληνική κοινωνία. (…) Οι δεσμεύσεις μας είναι γνωστές, θα τις αναφέρουν οι αρμόδιοι υπουργοί. Από τις επόμενες μέρες θα υλοποιούνται τα νέα μέτρα», διευκρίνισε ο κ. Μητοστάκης.

Η χώρα χρειάζεται μια «μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσει πολλές παθογένειες. (…) Προσπάθεια ριζοσπαστική αλλά και δίκαιη, συμπεριληπτική, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους».

Δημοσιονομική – οικονομική πολιτική: Τα μέτρα

Ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έως το τέλος του έτους

Πρόωρη αποπληρωμή των διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου

Λογικά πρωτογενή πλεονάσματα

Μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ

Αποχώρηση της ανεργίας στο 8%

Μείωση των ανισοτήτων με μόνιμα μετρα στήριξης της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων

Το πρώτο νομοσχέδιο θα έχε ψηφιστεί πριν το τέλος του μήνα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζεται το market pass, καθιερώνουμε ως μόνιμο μέτρο το youth pass. Από την 1/1/1014, σε ισχύ το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Αυξάνεται το οικογενειακό επίδομα των δημοσίων υπαλλήλων από 20 έως 50 ευρώ. Πρόσθετη μείωση φόρου κατά 1000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά. Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κάθε που είναι ασφαλισμένο από φυσικές καταστροφές.

«Θα κερδίσουμε τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement