Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζυμώσεις και παρασκήνιο για την διαδοχή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμές Σπίρτζη για τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αναμένεται να γίνει στην συνεδρίαση της Κ.Ε. 15 και 16 Ιουλίου. Μετά τις αιχμές στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χ. Σπίρτζης επανήλθε αναφορικά με τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου.

«Ο καινούργιος πρόεδρος δεν θα βγει με καλλιστεία, με πολιτικές θέσεις θα βγει. Για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω να σφυρηλατήσουμε ακόμα περισσότερο την ενότητα του κόμματός μας θα πρέπει να διευκρινίσουμε μία σειρά από ζητήματα σε συγκεκριμένους τομείς, στα εθνικά θέματα, το ασφαλιστικό, τις προτάσεις μας για την επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται στην κατάθεση πρότασης  στην Κ.Ε. για εκλογή προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι στις αρχές Σεπτεμβρίου όπως εισηγήθηκε η Π.Γ.

Με τη μάχη των τάσεων να είναι σε εξέλιξη οι πιθανοί υποψήφιοι σταθμίζουν όλα τα δεδομένα, με το Διονύση Τεμπονέρα να αποσύρεται από την κούρσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην Εφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση, δεν αποκλείεται να έχουν κατάληξη σε μία υποψηφιότητα και όχι σε υποψηφιότητες και των δύο.

Στους πιθανούς διεκδικητές της προεδρίας περιλαμβάνονται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του και η Ρένα Δούρου, η οποία επίσης δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο, ενώ για τον Παύλο Πολάκη εκτιμάται ότι σκέφτεται μια πιθανή υποψηφιότητά του, ώστε να καταγραφεί η δυναμική του σε πανελλαδικό επιπεδο.

«Στο “μετατραυματικό” σοκ που ζούμε προσπαθούμε με έναν συντεταγμένο, ενωτικό τρόπο να μην αποφύγουμε την αναγκαία συζήτηση, αλλά να κάνουμε και τα αναγκαία βήματα έτσι ώστε να δώσουμε μια προοπτική, διότι το κέρδος από όλη αυτή την υπόθεση, της εκλογής νέου προέδρου και της συζήτησης που πρέπει να γίνει κάποια στιγμή, θα είναι να καταλήξουμε στο τι κάνουμε από εδώ και μπρος, ποια είναι η πρότασή μας στην κοινωνία», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα μοντέλα της DFSK, που συνδυάζουν την αξιοπιστία, την τεχνολογία και την αυξημένη πρακτικότητα με την ακαταμάχητη σχέση ποιότητας-τιμής, είναι έτοιμα να κάνουν δυναμική...

Advertisement