Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να ζητήσει συγγνώμη και να αποκαλύψει το αληθινό του πρόγραμμα ο Μητσοτάκης – Θα είμαι μάχιμος την επόμενη μέρα

Για επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού καθώς οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ δεν περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητα έκανε λόγο από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες.

«Όρθιοι, με τα όπλα της δημοκρατίας, το όπλο του λόγου και της ψήφου, το δίκιο των θέσεών μας, τις ιδέες και τις αξίες μας, δίνουμε τη μάχη της Κυριακής. Και θα δώσουμε τη μάχη από Δευτέρα. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στην προοδευτική παράταξη, στους προοδευτικούς πολίτες» ανέφερε.

Ενώ πρόσθεσε: «Οφείλει λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης είτε να αποπέμψει και τον κο Σκυλακάκη που φανέρωσε την αλήθεια, είτε να ζητήσει μια συγνώμη στους Έλληνες πολίτες. Να τους πεί: Συγνώμη σας εξαπάτησα. Και να αποκαλύψει το αληθινό του πρόγραμμα.Γιατί μέχρι σήμερα, στις εξαγγελίες τους, λένε πράγματα που δεν έχουν σκοπό να υλοποιήσουν.Και κρύβουν επιμελώς άλλα, που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν».

Μόνο με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτραπεί η ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για τακτικές Μακιαβέλι, υπογραμμίζοντας: «Πού έφτασε να κάνει τι; Να στείλει την κα Μπακογιάννη στη Θράκη για να απειλήσει τη μειονότητα σε απευθείας μετάδοση. Αν δεν ψηφίσετε σωστά, ήταν το μήνυμα, θα περάσετε δύσκολα. Και δεν ήταν το μήνυμα αυτό μόνο για τη μειονότητα. Ήταν και είναι για κάθε κοινωνική ομάδα που δεν συμβαδίζει με το κόμμα ή την Αγία οικογένεια».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε αν έχει πάρει την απόφαση ότι θα ηγηθεί του κόμματος και την επόμενη μέρα, με βάση και τις δηλώσεις του στις τελευταίες ομιλίες του ότι θα είναι παρών και μετά τις 26 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στην πολιτική μου διαδρομή ούτε μια φορά δεν λιποτάκτησα σε πολύ δύσκολες στιγμές και δεν φυγομάχησα. Όμως το χρέος μου δεν είναι μόνο απέναντι στη χώρα, είναι και απέναντι στην Παράταξη που εκπροσωπώ. Άρα, χωρίς να αισθάνομαι ότι η ιστορία μου χρωστάει, θα είμαι την επόμενη μέρα μάχιμος για να δημιουργήσω μέσα από τη συμβολή μου τις προϋποθέσεις σύντομα η προοδευτική Παράταξη του τόπου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που είναι και θα παραμείνει ο κορμός της».

Μιλώντας στο ΙΟΝΙΑΝ tv αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών και στη πρόσφατη συνάντηση του με τη μητέρα της Ιφιγένειας, λέγοντας:

«Ναι, τι να ζητά αυτή η γυναίκα και όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Κατ’ αρχάς, αυτοί οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι από το γεγονός ότι ξαφνικά, ενώ όλη η Ελλάδα ασχολείτο μαζί τους, με τον πόνο τους, ξαφνικά η λέξη “Τέμπη” έγινε απαγορευμένη λέξη στα ΜΜΕ. Και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Κανείς δεν ασχολείται με τι; Με τον αγώνα τους να υπάρξει δικαίωση».

Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας θα κλείσει την προεκλογική δραστηριότητα με ομιλία στη Θεσσαλονίκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

Advertisement