Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Ο κ. Τσίπρας μετά την απόφαση κόλαφο από την Ευρώπη διαδίδει και πάλι fake news

Ανάρτηση στην οποία δίνει απαντήσεις στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την Μόρια έδωσε ο τέως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Υποψήφιος Βουλευτής Χίου με την Νέα Δημοκρατία κ. Νότης Μηταράκης.

Όπως αναφέρει ο τέως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου  ο κ. Τσίπρας επέλεξε να διαδώσει ξανά fake news λέγοντας πως στη Λέσβο βρίσκονται 5.000 με 6.000 μετανάστες.

Ο κ. Μηταράκης στην ανάρτηση περιγράφει μεταξύ άλλων τις τρικοσμικές συνθήκες που ζούσαν στην Μόρια σε “κλουβιά” και στέρηση των οικογενειών τους, επί ΣΥΡΙΖΑ, με την εικόνα που έχει τώρα που είναι μια σύγχρονη και ασφαλής δομή.

Αναφέρει ακόμα πως το 2019 στην Λέσβο ζούσαν πάνω από 7.000 μετανάστες διάσπαρτοι ενώ τώρα  βρίσκονται λιγότεροι από 2.700 μετανάστες σε μια μόνο δομή. Την ίδια ώρα ο κ. Μηταράκης υπενθυμίζει πως το 2019 υπήρχαν στα νησιά μας πάνω από 41.000 μετανάστες και τώρα έχουμε φτάσει να έχουμε 3.600.

Δείτε την ανάρτηση του Νότη Μηταράκη 

Την ώρα που το φως της δημοσιότητας βλέπει μία απόφαση-κόλαφος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Μόρια από το Τρίτο Τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να διαδώσει ξανά fake news λέγοντας πως στη Λέσβο βρίσκονται 5.000 με 6.000 μετανάστες.

Η αλήθεια είναι ότι στις 21 Μαΐου διέμεναν στη Λέσβο 2.668 άτομα σε μια σύγχρονη και ασφαλή δομή, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου του 2019 παρέδωσε 7.927 σε πολλαπλές δομές με άθλιες συνθήκες και διαμερίσματα.

Αυτή η εικόνα είναι μόνο μικρό μέρος της ευρύτερης εικόνας αποσυμφόρησης που υποσχέθηκε η Νέα Δημοκρατία και έκανε πράξη. Από 41.000 άτομα στα νησιά μας, φτάσαμε να έχουμε 3.600, ελαφρύνοντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες που ο κ. Τσίπρας είχε αφήσει στο έλεος της μοίρας τους.

Για την ιστορία, η απόφαση, η οποία εκδόθηκε στις 13 Ιουνίου και αφορά την υπόθεση «H.A. και άλλοι κατά Ελλάδας», καταγράφει τις συνθήκες διαβίωσης 67 αιτούντων άσυλο, οι οποίοι διέμεναν επί ΣΥΡΙΖΑ στη Μόρια, περιγράφοντας τριτοκοσμικές καταστάσεις, από «κλουβιά» μέχρι και στέρηση των οικογενειών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement