Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Συνεργοί των κυκλωμάτων διακίνησης στην Ελλάδα – Τσέπωσαν και αυτοί από τα εκατ. που έβγαλαν οι διακινητές (audio)

«Πραγματικά θέλω να καταλάβω ποιο είναι αυτό το νόημα όλης αυτής της απίστευτης απύθμενης φρασεολογίας (σ.σ. από τον ΣΥΡΙΖΑ). Εγώ βρέθηκα με τον κ. Τζανακόπουλο προχθές και λέει για όλα φταίνε τα pushbacks. Οι διακινητές δεν φταίνε, τα κυκλώματα δεν φταίνε, οι ΜΚΟ που εμπλέκονται στη διακίνηση παράνομων μεταναστών δεν φταίνε, οι αλληλέγγυοι που δίνουν εντολές, οι περίεργοι αλληλέγγυοι των οποίων τα τηλέφωνα τα έχουν οι μισοί επιβαίνοντες στο σκάφος και οι οποίοι δίνουν εντολές πώς θα διαχειριστούν τα πράγματα πάνω σε ένα σκάφος, αυτοί δεν έχουν ευθύνες;» ανέφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα για το ναυάγιο της Πύλου.

«Εγώ ξέρω ότι πριν από μερικές εβδομάδες, με έρευνα των ελληνικών δικαστικών αρχών, πολλά πρόσωπα που μέχρι τώρα κουνούσαν το δάκτυλο στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους για την απανθρωπιά τους, βρέθηκαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων» επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ενώ με άξονα το συγκεκριμένο ναυάγιο και σε σχέση με τα ποσά που ακούστηκε ότι είχαν πληρώσει οι μετανάστες για την μετακίνησή τους, τόνισε «πολλοί τσέπωσαν αυτά τα 5 εκατομμύρια, μεταξύ των οποίων και οι απολήξεις των διακινητών που βρίσκονται στην Ελλάδα και οι συνεργοί τους». «Γενικά τα κυκλώματα διακίνησης έχουν απολήξεις και στην Ευρώπη, δεν βρίσκονται μόνο στη Βόρεια Αφρική. Και στην Ελλάδα υπάρχουν συνεργοί. Εκατοντάδες έχουν βρεθεί κατηγορούμενοι για συνεργία στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων» συμπλήρωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Στην ανοικτή θάλασσα πολλά μπορούν να συμβούν, μεταξύ των οποίων και τραγικά περιστατικά. Το να πούμε όμως ότι ηθελημένα, γιατί περί αυτού πρόκειται, οι ελληνικές δυνάμεις συνέβαλαν στο να οδηγήσουνε στον θάνατο και στο βάθος της θάλασσας εκατοντάδες ανθρώπους, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν δέχομαι» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά το τελευταίο διάστημα. Θέλει να πει ότι το ελληνικό Λιμενικό πνίγει ανθρώπους; Ότι το ελληνικό Λιμενικό που έχει διασώσει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα την τελευταία δεκαετία, είναι ένα απάνθρωπο και ανίκανο σώμα, ένα Λιμενικό Σώμα το οποίο έχει τεράστια εμπειρία στις επιχειρήσεις διάσωσης; Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι θέλει να πει» προσέθεσε  ο κ . Βαρβιτσιώτης ενώ σημείωσε ότι είναι «τέτοιος ο βαθμός αμφισβήτησης, στο πλαίσιο μιας προεκλογικής περιόδου, της ικανότητας του Λιμενικού, η οποία ουσιαστικά στρέφεται εναντίον του»

«Ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας, ο κ. Κλιάρης είναι πρώην αρχηγός του Λιμενικού και πρώην υπαρχηγός του Λιμενικού τα 4 -5 χρόνια που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αυτός δηλαδή που ήταν ο υπαρχηγός του Λιμενικού υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε στη συνέχεια αρχηγός του Λιμενικού επί Νέας Δημοκρατίας και σήμερα υπηρεσιακός υπουργός, παλιότερα ήταν ικανός στο να κάνει επιχειρήσεις διάσωσης, αλλά τώρα δεν είναι ικανός. Τι θέλει να πει; Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω αυτή την απίστευτη αμφισβήτηση της ικανότητας των υπηρεσιών του κράτους, που δεν είναι κομματικές, στο να κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους οι άνθρωποι που ξέρουν να την κάνουν» είπε καταλήγοντας ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement