Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Οικονόμου: Ισχυρή κυβέρνηση και εμπνευσμένη ηγεσία για καλύτερο αύριο

«Η Ελλάδα, για την περίοδο 2023-2027, χρειάζεται μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα έχει την γνώση, τη βούληση, τον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία να αντέξει κάθε πίεση και πρόκληση, από όπου και αν προέλθει. Μια κυβέρνηση που θα αλλάξει οριστικά πίστα την Ελλάδα: Γεωπολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά», τονίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο Γιάννης Οικονόμου.

«Στις 25 Ιουνίου αποφασίζουμε με ορίζοντα το 2027, διότι το μέλλον υπάρχει μέσα στις αποφάσεις που παίρνουμε σήμερα. Τα υπόλοιπα κόμματα ασχολούνται μόνο με το χτες, διότι δεν κατανοούν ότι το χθες δεν είναι δικό μας για να το διορθώσουμε, αλλά το αύριο είναι δικό μας για να το κερδίσουμε ή να το χάσουμε. Για ένα καλύτερο αύριο απαιτείται σταθερή, αποτελεσματική και εμπνευσμένη ηγεσία στον τόπο μας», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ.

Και σημειώνει: «Οι προκλήσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας είναι τεράστιες. Η κλιματική κρίση γίνεται όλο και πιο πιεστική, εντείνοντας τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, με τραγικά αποτελέσματα, όπως είδαμε στην Πύλο.

Επίσης, η Τουρκία παραμένει σε ιστορική φάση μεγαλοϊδεατικού νέο-οθωμανισμού, γεγονός που δημιουργεί μέγιστες αναταράξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η προκλητική ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στις ελληνικές εκλογές και η επιβεβαίωση της κυριαρχίας Ερντογάν δείχνουν ότι η Τουρκία θέλει να συνεχίσει στο δρόμο της έντασης.

Έχοντας δίπλα μας μια Τουρκία με ισχυρή και συμπαγή κυβέρνηση, η Ελλάδα χρειάζεται ομοίως ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση και εμπνευσμένη ηγεσία. Χρειαζόμαστε έναν πρωθυπουργό με γνώση, πείρα, αυξημένες ικανότητες και διεθνές κύρος, ο οποίος θα υπερασπιστεί τα εθνικά μας δίκαια και θα μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα διεθνή ζητήματα».

Επίσης ο κ. Οικονόμου προσθέτει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει τις πολιτικές, πνευματικές και ηθικές αρετές που χαρακτηρίζουν έναν ηγέτη παγκόσμιου διαμετρήματος. Η υποδειγματική διαχείριση των τεράστιων κρίσεων στο διάστημα 2020-23, η καλπάζουσα οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός, η διαμόρφωση μιας σειράς κομβικών πολιτικών της ΕΕ – όπως το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, η κοινή πολιτική στο μεταναστευτικό και το πλαφόν στις τιμές της ενέργειας- δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπόρεσε να συγχρονίσει το ρολόι της Ελλάδας με το ρολόι της Ιστορίας.

Επίσης, οι ομιλίες του, τόσο από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο όσο και στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, προκάλεσαν παγκόσμια αίσθηση και απέδειξαν ότι η Ελλάδα διαθέτει πρωθυπουργό διεθνούς εμβέλειας, εφάμιλλο σε κύρος και προστιθέμενη αξία με τους ηγέτες ισχυρότατων κρατών που συνδιαμορφώνουν το αύριο του πλανήτη∙ έναν ηγέτη που αναβάθμισε το παγκόσμιο κύρος της Πατρίδας μας, με άμεσο οικονομικό και γεωστρατηγικό όφελος για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

Advertisement