Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 – Κ. Μητσοτάκης: Το βράδυ η πρώτη ανοιχτή ομιλία στην Πάτρα – Ακολουθούν Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Με την πρώτη ανοιχτή ομιλία σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 20:00 στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα μπαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο, κρισιμότερο δεκαήμερο του προεκλογικού αγώνα, δίνοντας την τελική «μάχη» για την αύξηση των ποσοστών της ΝΔ στην αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να κάνει τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις. Έτσι, μετά την αχαϊκή πρωτεύουσα θα ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου, και η Αθήνα, το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει αναφορές στο διακύβευμα των εκλογών με την ενισχυμένη αναλογική, επαναλαμβάνοντας ότι «η μάχη δεν τελείωσε», ενώ θα αναφερθεί και σημαντικά θέματα που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα.

Η εκλογική περιφέρεια της, παραδοσιακά κεντροαριστερής κατεύθυνσης, Αχαΐας «άλλαξε χέρια» στις 21 Μαΐου, ενώ η ΝΔ ενισχύθηκε ειδικά στην Πάτρα, κατά σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες. Έτσι, στόχος είναι να διατηρηθούν οι συσχετισμοί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει το μήνυμα για ισχυρή αυτοδυναμία του κόμματος που θα επιτρέψει να γίνουν τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

Κ. Μητσοτάκης: Ενίσχυση ΕΣΥ και παρεμβάσεις στο ΕΚΑΒ – Πριν τον Αύγουστο το νομοσχέδιο για τη μείωση της φορολογίας

Το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, εστιάζοντας σε ζητήματα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η ενίσχυση του ΕΣΥ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε δραστική παρέμβαση στο ΕΣΥ την επόμενη τετραετία αλλά και συνολική αναδιάρθρωση στο ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

«Πιστεύω σε έξι μήνες ότι θα είμαστε έτοιμοι 24ωρες το 24ωρο – και το βράδυ θα πετάνε (σ.σ. τα ελικόπτερα), για ταχύτατη διακομιδή σε νοσοκομείο από αέρος» δήλωσε αφού θα δημιουργηθούν 6 βάσεις ελικοπτέρων για γρήγορες διακομιδές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ακόμη, ο ίδιος αποκάλυψε ότι είναι έτοιμο το οικονομικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων, επισημαίνοντας ότι όλα τα μέτρα είναι κοστολογημένα και περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμό πρόγραμμα.

Για τον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι θα φτάσει τα 950 ευρώ σε βάθος τετραετίας.

«Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα ψηφιστεί έως τέλος του έτους και σε αυτό θα περιλαμβάνεται αύξηση των επιδομάτων θέσης και οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Θα είμαστε σε θέση αν η οικονομία αναπτύσσεται, να δοθεί και έκτακτη στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που έπεσαν θύματα της προσωπικής διαφοράς» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, γνωστοποίησε πως πριν από τον Αύγουστο θα ψηφισθεί νομοσχέδιο, που θα θεσπίζει όλες τις προβλέψεις για τη μείωση της φορολογίας σε ορίζοντα 4ετίας. «Η αντιπολίτευση θα διαψευσθεί καθώς όλες οι προβλέψεις του καλά κοστολογημένου προγράμματος θα νομοθετηθούν αμέσως μετά τις εκλογές. Θα συνεχίσουμε να εκπλήσσουμε ευχάριστα και είμαι πολύ υπερήφανος πως αυτή η κυβέρνηση ψήφισε πολύ προοδευτικές πολιτικές για όλους τους συμπολίτες μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

Advertisement