Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με εξαγγελίες και αντιπαραθέσεις συνεχίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί την προεκλογική τους εκστρατεία

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση, ώστε να μην μπει σε περιπέτειες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαλαμίνα έντεκα ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας από το Ρέθυμνο, τόνισε ότι «το σχέδιο Μητσοτάκη προβλέπει απαξίωση του κοινωνικού κράτους και ζήτησε ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ για να σταθεί ανάχωμα στη λεηλασία που έρχεται».

Προσλήψεις 10.000 γιατρών και νοσηλευτών

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε δραστική παρέμβαση στο ΕΣΥ την επόμενη τετραετία αλλά και συνολική αναδιάρθρωση στο ΕΚΑΒ προαναγγέλλοντας, ότι εφόσον επανεκλεγεί, η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε προσλήψεις 10.000 γιατρών και νοσηλευτών.

«Πιστεύω σε έξι μηνες ότι θα είμαστε έτοιμοι 24ωρες το 24ωρο – και το βράδυ θα πετάνε (σ.σ. τα ελικόπτερα), για ταχύτατη διακομιδή σε νοσοκομείο από αερος» δήλωσε αφού θα δημιουργηθούν 6 βάσεις ελικοπτέρων για γρήγορες διακομιδές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σαλαμίνα (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ακόμη, ο ίδιος αποκάλυψε ότι είναι έτοιμο το οικονομικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων, επισημαίνοντας ότι όλα τα μέτρα είναι κοστολογημένα και περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμό πρόγραμμα.

Για τον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι θα φτάσει τα 950 ευρώ σε βάθος τετραετίας. «Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα ψηφιστεί έως τέλος του έτους και σε αυτό θα περιλαμβάνεται αύξηση των επιδομάτων θέσης και οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Θα είμαστε σε θέση αν η οικονομία αναπτύσσεται, να δοθεί και έκτακτη στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που έπεσαν θύματα της προσωπικής διαφοράς» είπε χαρακτηριστικά.

Aνάγκη εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό

Την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό που αποτελεί την «ατμομηχανή της οικονομίας» της χώρας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Ηράκλειο Κρήτης για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν αξιοποίησε τις δημοσιονομικές δυνατότητες της περασμένης τετραετίας και άφησε τον ελληνικό τουρισμό στον αυτόματο πιλότο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον Τουρισμό στο Ηράκλειο Κρήτης . (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αποτέλεσμα της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «ο ελληνικός τουρισμός σήμερα να παρουσιάζει ουσιαστικές δομικές ελλείψεις, ως προς τις υποδομές, τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, το θεσμικό πλαίσιο, που τον καθιστούν ολοένα και πιο αδύναμο παίκτη σε μία όλο και πιο ανταγωνιστική και σύνθετη διεθνή αγορά και «έρμαιο» των διεθνών γεωπολιτικών εξελίξεων».

Στο μεταξύ, από την Κρήτη όπου βρέθηκε, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί να είναι γνήσιος αντίπαλος της συντήρησης. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό αναφερόμενος στις μειονοτικές υποψηφιότητες στη Ροδόπη.

«Οι μειονότητες πρέπει να είναι “γέφυρες” φιλίας, αλληλεγγύης, κατανόησης ανάμεσα στους λαούς και δεν μπορεί να είναι ένα εργαλείο, να εργαλειοποιούνται για άλλα συμφέροντα» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον Γιώργο Κουβαρά,, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ για μαύρο χρήμα των ολιγαρχών.

Διαβάστε επίσης:

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Η Ημέρα της Γης είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος και πραγματοποιείται...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κατά την ευλογημένη και κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, της Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας, η οποία θα καταλήξει στο πανευφρόσυνο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

Advertisement