Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης για Θράκη: Μητσοτάκης και Τσίπρας οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις

Την αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ για τη Θράκη σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του.

«Επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο και πρόκειται για  ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα, οφείλουν μέσα στην ημέρα να δώσουν σαφείς εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας και να αφήσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς. 

Πρώτον, δεν πρέπει να υπάρχει βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, που να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, χριστιανός ή μουσουλμάνος. Η Συνθήκη της Λωζάνης, που κάνει λόγο για μουσουλμανική και όχι για “τουρκική” μειονότητα, είναι αυτή που έχει καθορίσει την ειρήνη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή για πάρα πολλά χρόνια. Όποιος την αμφισβητεί, λειτουργεί εις βάρος της πατρίδας μας. 

Δεύτερο σημείο, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει γιατί δεν ψήφισε τον νόμο για την αλλαγή του μουφτή πέρυσι το καλοκαίρι. Και τρίτο σημείο, δεν περίμενα ποτέ από την κυρία Μπακογιάννη, με την εμπειρία που έχει, να πάει στη Θράκη και να μιλήσει σε Έλληνες πολίτες ανεξάρτητα αν είναι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι ως πολιτευτής της δεξιάς του ’60. Ο λόγος που άκουσα στο βίντεο που έχει αναρτηθεί, είναι προσβλητικός για το σύνολο του ελληνικού λαού και πιστεύω ότι και η κυρία Μπακογιάννη μέσα στην ημέρα πρέπει να ανασκευάσει» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης στο Mega.

Πρόσθεσε, δε, τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά:

«Το ΠΑΣΟΚ το 1995 γκρέμισε τις μπάρες. Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε τον νόμο του 5 τοις χιλίοις και μπήκαν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα πανεπιστήμια και μέσα σε 20 χρόνια, με επίσημα στοιχεία που έχω, πενταπλασιάστηκαν οι επιστήμονες από τα ελληνικά πανεπιστήμια στη μουσουλμανική μειονότητα της Ροδόπης» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Τα προγράμματά μας αποκλίνουν σε απόλυτο βαθμό, άρα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι η αξιόπιστη ισχυρή αντιπολίτευση, η ισχυρή προοδευτική δύναμη» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αδυναμίας επίτευξης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία και θύμισε: «Στις 14 Μαΐου ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει να συζητήσει τίποτα με το ΠΑΣΟΚ, διότι είναι μια “αντιμεταρρυθμιστική δύναμη”. Ήρθε ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι είναι αντιμεταρρυθμιστική δύναμη το κόμμα, που κράτησε τη χώρα στη ζώνη του ευρώ – όταν ο ίδιος το 2010 υποστήριζε ό,τι και ο κ. Τσίπρας μέχρι να κατακτήσουν την εξουσία -, όταν όλες οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα όπως το ΑΣΕΠ, οι ανεξάρτητες αρχές, η Διαύγεια, ό,τι είχε να κάνει με την αξιοκρατία, την ενίσχυση των θεσμών και την αυτοδιοίκηση είναι έργο αυτού του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντιμεταρρυθμιστική δύναμη; Πότε στήριξε μια μεταρρύθμιση η Νέα Δημοκρατία; Πάντα ήταν απέναντι στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις».   

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αποδόμηση του ΕΣΥ από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Με ψέγουν από τη Νέα Δημοκρατία γιατί αναφέρω πολλές φορές τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που καταγράφουν ότι ο ελληνικός λαός είναι τρίτος σε ιδιωτικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας ξεπερνούν μόνο η Βουλγαρία και η Λιθουανία. Προχθές κοίταξα πάλι τα στοιχεία και aνεβήκαμε στη δεύτερη θέση. Έχουμε, λοιπόν, ένα άλλο σχέδιο. Προτεραιότητά μας είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μόνιμες θέσεις για τους γιατρούς και τους υγειονομικούς, ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Πού θα βρείτε τα λεφτά; Το Ταμείο Ανάκαμψης έγινε για την πανδημία. Δεν έγινε για να μοιραστεί σε ολιγάρχες. Η πανδημία με τους χιλιάδες νεκρούς γέννησε μια μεγάλη ανάγκη. Έπρεπε το μεγαλύτερο ποσοστό του Ταμείου Ανάκαμψης και όχι το 2-4% που δίνει η Νέα Δημοκρατία, αλλά το 8-10%  να δοθεί  στη δημόσια υγεία. Δεν μπορεί να υποδέχεσαι στην Κω ένα εκατομμύριο τουρίστες, ο ντόπιος πληθυσμός να περιμένει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και να διαθέτεις ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Επέλεξε όμως να προσλάβει χίλιους για την πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία έχει εξαφανιστεί» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Θέλουμε να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος για να μην έχουμε για παράδειγμα λίστες αναμονής 3.500 χειρουργείων στο  νοσοκομείο  ”Παπανικολάου”, γιατί χρειάζονται 28 αναισθησιολόγους αλλά έχουν μόλις 7. Το ΕΚΑΒ χρειάζεται  700 διασώστες αλλά δεν γίνονται προσλήψεις με αποτέλεσμα σε 67 σημεία να υπάρχει ένα ασθενοφόρο για μια 24ωρη βάρδια» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Όσον αφορά το κόστος ζωής, πρέπει να πέσει και σε σχέση με τα ενοίκια. Γι’ αυτό έχουμε εξαγγείλει ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών. Δεν πουλάμε σπίτια όπως ο κ. Μητσοτάκης, με δάνεια τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην αγορά και στις σημερινές τιμές των ακινήτων. Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης μπορούν να κατασκευαστούν νέες κατοικίες και, δεύτερον, με φορολογικά κίνητρα και κίνητρα ανακατασκευής να ενταχθούν και κλειστά σπίτια στο πρόγραμμα προκειμένου να ενοικιάζονται με πολύ χαμηλό κόστος σε νέα ζευγάρια» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιαννης Ν. Παληός  Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα  το «ξεσάλωμα» τραπεζών και των funds εις βάρος των σπιτιών μας. Την ώρα που οι...

ΧΙΟΣ

Στην απόρριψη του κυβερνητικού σχεδίου που αφορά την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη και την κατάργηση δεκάδων δικαστικών υπηρεσιών σ’ όλη τη χώρα, συντάσσεται και...

ΕΘΝΙΚΑ

Σύμφωνα με πηγές για το ΚΥΣΕΑ σχετικά με την συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Aspides», η χώρα θα συμμετέχει με την φρεγάτα «Ύδρα» που...

ΧΙΟΣ

Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης (δυστυχώς τους τελευταίους μήνες είχαμε αρκετά παρόμοια συμβάντα συναδέλφων), πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του 35χρονου Μανώλη Χαβιάρα, Α΄Μηχανικού στο πλοίο που...

Advertisement