Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φορολογία και οικονομία στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των κομμάτων (video)

Η Οικονομία συνεχίζει να πυροδοτεί την προεκλογική αντιπαράθεση, ενώ “λάδι στη φωτιά” ρίχνουν δηλώσεις στελεχών. Στον απόηχο των αντιδράσεων για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ροδόπη, η θετική απάντηση του Νίκου Φίλη στο ερώτημα αν το κόμμα του θα δεχόταν υποψήφιο που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και “πυρά” εκ των έσω κατά του πρώην υπουργού.
Δυσφορία στην Πειραιώς και έντονες αποδοκιμασίες από τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε και η αναφορά του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σπύρου Πνευματικού στο κόστος νοσηλείας καρκινοπαθών.

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή την οικονομία και με επίκεντρο την φορολογική πολιτική των κομμάτων.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε: «Χρειάζεται σταθερότητα και ανάπτυξη η χώρα. Τα χαμηλά εισοδήματα στηρίχθηκαν».

«Η ΝΔ με την πολιτική της ανατροφοδοτεί την κρίση πλήττει τους ασθενέστερους», σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

«Η φορολογική πολιτική έχει πολίτικο και ιδεολογικό πρόσημο και οι έμμεσοι φόροι πλήττουν την μεσαία τάξη», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

«Θα τα πάρουν από τους αυτοαπασχολούμενους με αύξηση της φοροληστείας μέσω του ψηφιακού έλεγχου και από τον λαό μέσω του ΕΝΦΙΑ και των έμμεσων φόρων», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ΚΚΕ, Μάκης Παπαδόπουλος.

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη για την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη: «έχουν καθαρό κούτελο είναι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι βεβαίως ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα μπορούν κάποιοι από αυτούς να αυτοπροσδιορίζονται ατομικά εθνοτικά να λένε ότι είναι τουρκογενείς».

«Έχουμε τουρκική μειονότητα»; αναρωτήθηκε ο Άγγελος Συρίγος, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ και ο κ. Φίλης, απάντησε: «Έχουμε μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές τουρκογενείς Πομάκοι και τσιγγάνοι».

Ο Παύλος Μαρινάκης γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, δήλωσε: «Ο Νίκος Φίλης ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες τοπικών στελεχών του ΣΎΡΙΖΑ για ωμή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ του υποψηφίου που εξελέγη με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Ροδόπη».

Αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ, την αποβολή του Ν. Φίλη από τα ψηφοδέλτια ζήτησε το μέλος του κόμματος Άγης Τάτσης: «Η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει αγώνα επιβίωσης. Στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – κΑθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους».

Έντονη δυσφορία στη Νέα Δημοκρατία και αντιδράσεις από τον ΣΎΡΙΖΑ, προκάλεσε δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Πνευματικού για το κόστος της υγείας: «Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων».

«Η δήλωση του κ. Πνευματικού είναι τρομακτική, κάνει λόγο για επιλογή ασθενών ανάλογα με το κόστος της θεραπείας. Η δήλωση αυτή όμως αποκαλύπτει το σχέδιο της ΝΔ για την Υγεία», σχολίασε η Αθηνά Λινού υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Μαρινάκης επικοινώνησε με τον κ. Πνευματικό του μετέφερε την δυσφορία του κόμματος και ο ίδιος έσπευσε να κάνει διευκρινιστική δήλωση

Στην ανάρτηση του ο κ. Πνευματικός υποστηρίζει ότι τα λεγόμενά του παρερμηνεύτηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που ήθελαν σκόπιμα να διαστρεβλώσουν αυτά που είπε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement