Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα «Οίκοθεν»: Το ΕΣΥ παρά τις αδυναμίες του πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα αξιοζήλευτα

«Στην κάλπη της 25ης Ιουνίου πρέπει να επικυρώσουμε το μήνυμα και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, έτσι ώστε την επόμενη μέρα η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία», επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ο κος Μητσοτάκης όρισε ως προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα «Οίκοθεν».

[iframe src=”https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2023/tv/news-themata-iounios/20230608-deltio10-mitsotakis.mp4&bgimg=https://www.ert.gr/themata/photos/2023/06/20230608-deltio10-mitsotakis.jpg”

Ο «Άγιος Σάββας», είναι το πρώτο αντικαρκινικό νοσοκομείο που έχει ξεκινήσει την αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών στο σπίτι σε πρώτη φάση, καθώς το πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά. Δέκα ασθενείς λαμβάνουν τη θεραπεία τους στο σπίτι και στόχος είναι μέχρι τον επόμενο μήνα ο αριθμός αυτός να έχει φτάσει στους 80 ασθενείς.

Στόχος επιπλέον είναι η αποφόρτιση των δομών σε ένα επίπεδο της τάξεως του 30%.

Οι θεραπείες έχουν ξεκινήσει από ασθενείς με καρκίνο του μαστού, ενώ σύντομα, οι θεραπείες αυτές θα επεκταθούν σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου και του πνεύμονα.

Συνομιλώντας με τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και με τους γιατρούς και νοσηλευτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Οίκοθεν», ο Κυριάκος Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το πρόγραμμα αυτό, που χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ξεκινάει με ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες.

«Αυτά τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους και έχουν ένα πιλοτικό χαρακτήρα, από τη στιγμή που είμαστε πεπεισμένοι ότι λειτουργούν, δεσμευόμαστε, το κράτος δεσμεύεται, να υποστηρίξει αυτά τα προγράμματα με δικά του χρήματα, εφόσον κάποια στιγμή τα χρήματα που προέρχονται από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις τελειώσουν», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όρισε ως κεντρική προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εφόσον, όπως είπε, οι πολίτες εμπιστευτούν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε

Χαίρομαι ιδιαίτερα που το πρόγραμμα «Οίκοθεν» ξεκινάει με πολύ σημαντικές και υψηλές προσδοκίες. Με απλά λόγια να το εξηγήσουμε, η δυνατότητα παροχής φροντίδας νοσοκομειακής φροντίδας στο σπίτι, αντί να έρχεται ο ασθενής στο νοσοκομείο, πηγαίνει γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στο σπίτι για να χορηγήσει μια αντικαρκινική θεραπεία. Ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί να εξυπηρετεί 80 περιστατικά. Η απόλυτη δέσμευσή μου, το Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευθούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες. Θέλω όμως, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στον «Άγιο Σάββα» να καταλήξω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρά τις δυσκολίες, παρά τις αδυναμίες, λειτουργεί. Πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Και να τονίσω και κάτι ακόμα το οποίο νομίζω ότι είναι σημαντικό. Όλα αυτά τα προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους, έχουν ακριβώς κι ένα πιλοτικό χαρακτήρα. Άρα από τη στιγμή που είμαστε πεπεισμένοι ότι τα προγράμματα αυτά δουλεύουν, είναι δέσμευσή μας ότι τα προγράμματα αυτά θα εξακολουθούν να υποστηρίζονται από το κράτος και όταν οι ευρωπαϊκοί πόροι φτάσουν κάποια στιγμή στο τέλος τους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με βάση τα καινοτόμα επιτεύγματά της κατά τα έτη μετά την ανακοίνωση των μεσομακροπρόθεσμων επιχειρηματικών της πρωτοβουλιών, η Kia εστιάζει στην επικαιροποίηση της στρατηγικής...

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

Advertisement