Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τσίπρας: Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι δίκαιη μετάβαση

Την επαναπροσέγγιση παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκές γειτονιές και την Κρήτη θέτει ως στόχο ο Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Τη Δευτέρα 5/6 επισκέφτηκε το κέντρο προστασίας δασών και φυσικού περιβάλλοντος στον Υμηττό.

Όπως δήλωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο κ. Τσίπρας: «Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δεν είναι μία μέρα γιορτής, αλλά μία ημέρα συναγερμού για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειές της.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και θα παραμείνει και όλοι οφείλουμε να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας σε μία κατεύθυνση κλιματικής ουδετερότητας.

Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι δίκαιη μετάβαση, δεν πρέπει να οδηγήσει ούτε σε ενεργειακή φτώχεια, ούτε βεβαίως και σε διεύρυνση των ανισοτήτων.

Είναι κρίσιμο να πάμε σε μία νηφάλια, συγκροτημένη και ριζοσπαστική πολιτική μεταρρυθμίσεων».

Στο προεκλογικό τοπίο, ενότητα και ιδιαίτερο βάρος στις λαϊκές γειτονιές και στη Κρήτη, το μήνυμα των επιλογών του Αλέξη Τσίπρα για τις περιφέρειες που θα κατέβει υποψήφιος.

Μήνυμα ενότητας προς το εσωτερικό του κόμματος αποτελεί η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να κατέβει στο Ρέθυμνο για να στηρίξει την εκλογή του Ανδρέα Ξανθού.

Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και ισχυρή συμβολική κίνηση η προσωπική του συμμετοχή στη μάχη της Κρήτης για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ακεξης Τσίπρας σχεδιάζει να μεταβεί στην Κρήτη επι τριήμερο καθώς και άλλη μια φορά για τη τελική συγκέντρωση την τελευταία εβδομάδα.

Επίσης ισχυρό συμβολισμό έχει η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει πέραν της Α Πειραιά όπου εξελέγει στις 21 Μαΐου,  τον Δυτικό τομέα της Αθήνας, μια περιοχή δηλαδή λαϊκών στρωμάτων που  παραδοσιακά αποτελούσε τη κυρία δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και τώρα θέτει ως βασικό στόχο να επαναπροσεγγίσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement