Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα Τσίπρα για συστράτευση σε όσους «δεν θέλουν ανεξέλεγκτη ηγεμονία Μητσοτάκη»

Στον ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν στην ανασύνταξη των δυνάμεων και στην ισχυροποίηση του προγράμματος τους, με έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και στα εργασιακά. Ο Αλέξης Τσίπρας από την Εύβοια παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στην πρώτη κάλπη.

Στην αντεπίθεση περνά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέχρι την κάλπη θέτει στο επίκεντρο της ατζέντα της, τα εργασιακά, την ακρίβεια, και την αποτροπή των σχεδίων για «τη λεηλασία του εισοδήματος» . Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαμηνύουν αποτελεί «ψήφο δημοκρατικής κινητοποίησης».

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο στόχος, σε αυτές τις συνθήκες είναι τριπλός.

Η ανατροπή των δυσμενών συσχετισμών, η ισχυροποίηση της δική τους πρότασης, όπως λένε που «θα υπερασπίζεται την πλειονότητα της κοινωνίας, μπροστά στο τσουνάμι που έρχεται για τα εργασιακά, τους πλειστηριασμούς, και τις νέες θυσίες που θα κληθούν να κάνουν οι εργαζόμενοι. Και τρίτο, η δημιουργία ενός ισχυρού θεσμικού αντίβαρου στη δράση μιας «παντοδύναμης και ανεξέλεγκτης Δεξιάς».

Χθές από την Εύβοια ο Α. Τσίπρας έστειλε το μήνυμα ότι «όσοι δεν θέλουν ανεξέλεγκτη ηγεμονία Μητσοτάκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κάνοντας αυτοκριτική ο κ. Τσίπρας ανέφερε χθες: «Εμείς ευθυνόμαστε αν δεν πείσαμε τους πολίτες, όχι οι πολίτες. Ευθύνη μας είναι όχι να καθόμαστε και να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα, αλλά να μιλήσουμε στους πολίτες».

Στις τοποθετήσεις του, με εμφατικό τρόπο ο Α. Τσίπρας σημειώνει, ότι «κι άλλες φορές είχαν ξεγραμμένο τον λαό μας και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπολογίζανε όμως χωρίς τον ξενοδόχο».

Περιέγραψε ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα του κόμματος του με τη φράση: «Επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να σηκωθείς και να παλέψεις»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement