Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την αριστερά και νοοτροπίες που πλήγωσαν τη Χίο

Συνάντηση στο ξενοδοχείο Χανδρής πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Χίου, στο πλαίσιο της διευρυμένης ΔΕΕΠ Χίου.

Κατά την εισήγησή του ο τέως Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Υποψήφιος Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης, τόνισε πως το ψηφοδέλτιο του κόμματος ήταν ένα από τα καλύτερα εδώ και δεκαετίες. Παράλληλα τόνισε πως οι δύο πρώτοι υποψήφιοι της ΝΔ ήταν και αυτοί που κατέκτησαν συνολικά τις δύο πρώτες θέσεις στην σταυροδοσία στη Χίο.

«Καταδείξαμε λοιπόν απέναντι σε κάποιους που νόμιζαν ότι η Νέα Δημοκρατία τους χρωστάει, ότι τελικά οι επιλογές του κόμματος δικαιωθήκαν από την κοινωνία της Χίου. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή», είπε ο κ. Μηταράκης.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε: «Μην μπερδεύεστε, και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την αριστερά, εκφράζουν νοοτροπίες, οι οποίες μας πήγαν πίσω ως χώρα και μας πλήγωσαν ως Χίο. Ακούμε το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να συναγωνίζονται ποιος θα αυξήσει περισσότερο τους φόρους, ενώ η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μείωσε 50 φόρους την προηγούμενη τετραετία», είπε.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως επιχειρεί να αποχαρακτηριστεί η Τουρκία από ασφαλή χώρα, δηλαδή «να προσκαλέσουμε 4 εκατομμύρια μετανάστες που η Τουρκία θέλει να διώξει, να έρθουν στη χώρα μας», ενώ συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει επίσης να ανατρέψει την υποχρεωτική κράτηση αυτών που είναι να απελαθούν. «Ουσιαστικά δηλαδή να ξαναπροσκαλέσει όπως έκανε το 2015» τόνισε.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως «είναι στην ίδια γραμμή πλεύσης» με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ήρθε ο κύριος Ανδρουλάκης στη Χίο και μάζεψε περίπου όσο κόσμο έχουμε μαζέψει εμείς σήμερα σε μία συνεδρίαση της ΝΟΔΕ. «Έκανε την ομιλία την ώρα που ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά, για να έχει και τους περαστικούς που είναι στην Απλωταριά να φαίνονται πολλοί», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως για το μεταναστευτικό ο κ Ανδρουλάκης είπε μόνο «να αλλάξει η Ευρώπη, να αλλάξει το Δουβλίνο. Αυτή είναι η μόνη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το μεταναστευτικό».

«Το 2015 η Ευρώπη το πάγωσε το Δουβλίνο. Το Δουβλίνο ουσιαστικά δεν εφαρμόζεται από το 2015 μέχρι σήμερα. Ήρθαν στο νησί όμως με αυτήν την ανοιχτή πρόσκληση 100.000 άτομα το 2015. Θυμάστε πως ζούσαμε στη Χίο το 2015, το 2016, το 2017, το 2018, το 2019 τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η μοναδική πρόταση του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Κλείνοντας ο κ. Μηταράκης τόνισε πως «χρειάζεται λοιπόν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα προχωράει. Προχωράει σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Και αυτό θα το καταφέρουμε όλοι μαζί, μια γροθιά μαζί με την παράταξη των μεγάλων αλλαγών, της νέας Δημοκρατίας. Είμαστε έτοιμοι, καλόν αγώνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

Advertisement