Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συστράτευση για κατάκτηση αυτοδυναμίας» λέει ο Μητσοτάκης – Αύριο η ομιλία Τσίπρα στη νέα εκλογική επιτροπή

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τον νέο προεκλογικο αγώνα δόθηκε από την Πειραιώς και τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μετά την ορκωμοσία των βουλευτών στη Βουλή έφτασε πρώτος στο Μοσχάτο.

Από τη μία κατεγράφη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου και από την άλλη υπήρξε η κοινή παραδοχή ότι ο αγώνας τώρα ξεκινάει και μάλιστα συντεταγμένα χωρίς διακοπή. «Φοράμε στολή εργασίας και ξεκινάμε εκ νέου» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κυριακος Μητσοτάκης μιλώντας στα στελέχη του, ευχαριστώντας τους.

Τόνισε ότι οι πολίτες επιβράβευσαν το έργο τους επισημαίνοντας ότι βασικός αντίπαλος είναι ο εφησυχασμός και η χαλαρωση. «Το κοντέρ μηδενίζεται» τόνισε, καλώντας τους να δώσουν τον αγώνα όλοι μαζί για να επαναβεβαιωθει το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Επισήμανε το γεγονός ότι «νίκησε ο ρεαλισμός τον λαϊκισμό» ενώ τονισε ότι παλιά «κάστρα» της αντιπολίτευσης έπεσαν και μάλιστα λαϊκές γειτονιές ψήφισαν ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε απο τα στελέχη του μετριοπάθεια και έμφαση στον θετικό προγραμματικό λόγο της ΝΔ και τονισε οτι ο αγώνας θα δοθει και πάλι «πόρτα – πόρτα» με στόχο οι πολίτες να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες ψηφίζοντας για κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, σήμα για νέο ξεκίνημα, σήμα επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ο πρόδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της νέα εκλογικής Επιτροπής, αύριο Δευτέρα.

Στην 20μελή Επιτροπή, τα νέα στελέχη τα οποία συμμετέχουν, τεχνοκράτες ως επί το πλείστον, οι οποίοι ήδη έχουν δουλέψει πάνω σε σημαντικές πτυχές του προγραμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα εμπειρα παλαιότερα πολιτικά στελέχη της Επιτροπής, αναλαμβάνουν την επικοινωνία για την ανάδειξη του προγράμματος.

Στο πλαισιο ανάδειξης των προγραμματικών θέσεων, προετοιμάζονται ειδικές θεματικές εκδηλώσεις για όλους τους κρίσιμους τομείς, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει περιοδείες επιδιώκοντας να συνομιλεί απευθείας και αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες, να ακούει και να συζητεί μαζί τους για τα προβληματα της καθημερινότητας τους και να προτείνει λύσεις, ακούγοντας και τις δικές τους θέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να απευθυνθεί σε κάθε μία κοινωνική και επαγγελματική ομάδα, να μιλήσει μαζί τους, θετικά και προγραμματικά, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την κάλπη.

Ζητεί την ψήφο των πολιτών όχι μόνο για ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών αλλά ως μια θετική ψήφο, όπως τονίζουν τα στελέχη του, για στήριξη εργαζομένων και εισοδημάτων, ρύθμιση ιδιωτικού χρέους, προστασία πρώτης κατοικίας, ενίσχυση Υγείας, Παιδείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement