Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 25ης Ιουνίου: «Φουλάρει» για αυτοδυναμία η ΝΔ – Αλλάζει τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι κινήσεις των κομμάτων

«Γκάζι» πατάει το κομματικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας μπαίνοντας δυναμικά στη νέα προεκλογική περίοδο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζει μονόδρομο την αυτοδυναμία σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ζητώντας εκ νέου καθαρή εντολή από τους πολίτες στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ταυτόχρονα αποκλείει κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης ζητά επίσης από τα στελέχη του κόμματος του να βρίσκονται σε εκλογική εγρήγορση και προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

«Αν οι πολίτες επιθυμούν μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση οφείλουν να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να επαναβεβαιώσουν την ψήφο τους. Δεν τους ζητώ να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό, το οποίο έκαναν στην πρώτη κάλπη. Και βέβαια θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του την αριθμητική του νέου εκλογικού νόμου. Αν έχουμε, πράγμα πιθανό, περισσότερα κόμματα στη βουλή, τότε αυξάνεται ο πήχυς της αυτοδυναμίας. Και κατά συνέπεια τίποτα δεν είναι δεδομένο» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι η κάλπη είναι και πάλι άδεια, καλώντας τους πολίτες ψηφίσουν ξανά΄λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στις 21 Μαΐου κληθήκαμε να νικήσουμε, τώρα καλούμαστε να κυβερνήσουμε. Αν συνεπώς, οι πολίτες επιθυμούν να επιστρέψω στο Μέγαρο Μαξίμου, αν αυτή είναι η επιλογή τους, τότε θα πρέπει αν ξαναέρθουν να με ξαναψηφίσουν (…) Αυτοδύναμη κυβέρνηση, δεν σημαίνει ασύδοτη αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε κάθετος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα που κινούνται πιο δεξιά από τη ΝΔ.

Νέα εκλογική επιτροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αλλάζει προεκλογική τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της προηγούμενης αναμέτρησης. Η νέα εκλογική επιτροπή θα συνεδριάσει τη Δευτέρα υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ δημιουργήθηκε νέα οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα με στόχο τον συντονισμό σε κάθε περιφέρεια. Αποτελούμενη από υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, από μέλη του think tank του Αλέξη Τσίπρα και από πολιτικά στελέχη της νεότερης γενιάς, η νέα Εκλογική Επιτροπή συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια, την πολιτική εμπειρία και την απαιτούμενη φρεσκάδα και ανανέωση. Πλέον, το Γραφείο Τύπου θα επικυρώνει όλες τις εμφανίσεις των στελεχών στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει της δεύτερης κρίσιμης αναμέτρησης, θα επιδιώξει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος κι έχοντας ως στόχο να φρεσκάρει το πολιτικό σχέδιο του κόμματος ώστε να εκπέμπει ένα θετικό και πειστικό σήμα προς τους πολίτες.

«Θα απευθυνθούμε στον κόσμο με θετικό προγραμματικό αφήγημα. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημαίνει στήριξη της πολιτικής δύναμης που αγωνίζεται για δημόσιο και ενισχυμένο ΕΣΥ, για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για την ενίσχυση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και για την ποιότητα της δημοκρατίας μας» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Realnews ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «θα δώσουμε έναν αγώνα και μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και να μη δώσουμε λευκή επιταγή στη ΝΔ».

Μετά τις άστοχες δηλώσεις στελεχών, οι οποίες, όπως αποδείχτηκε, θόλωναν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του κόμματος, έχει πλέον την ευθύνη να επικυρώνει όλες τις εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης έως και την ημέρα των εκλογών. Δεν επιτρέπονται ούτε, θα γίνουν ανεκτά φάλτσα και παλινωδίες, είναι το μήνυμα της ηγεσίας. Το ζήτημα πυροδότησε κόντρα με τη ΝΔ και εκατέρωθεν δηλώσεις από τους εκπροσώπους τύπου των δύο κομμάτων.

Η δυσαρέσκεια Σκανδαλίδη «αγκάθι» για το ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εσωκομματικό θέμα πυροδότησε η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει τη βουλευτική έδρα στην Α` Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στη βουλή ο Χάρης Καστανίδης.

Από την Χαριλαου Τρικούπη υπογραμμιζουν ότι η κίνηση δεν έχει καμία προσωπική χροια, αλλα σηματοδοτει την ανάγκη να δοθεί ακόμη πιο δυναμική μάχη ,καθώς εκτιμούν πως υπάρχει περιθώριο και για 2η έδρα στην περιφέρεια. Ήδη ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε με τον Στέφανο Παραστατίδη, νεοεκλεγέντα βουλευτή στο Κιλκίς και πρωην γραμματέα οργανωτικού του κόμματος και τον έθεσε επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα στην Μακεδονία.

Στο ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκαλεί αύριο τη νεα κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ η Ελληνική Λύση αναφέρει ότι η ψήφος στα μεγάλα κόμματα σημαίνει εθνική καταστροφή.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement