Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πυρετός συσκέψεων και περιοδειών στη ΝΔ – Σήμερα γνωστοποιούνται τα πρόσωπα της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Προεκλογικός πυρετός στα κομματικά επιτελεία. «Αυτοδυναμία ή περιπέτειες» το δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πυρετώδεις συσκέψεις στη ΝΔ για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας. Αλλαγή πλεύσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοκριτική από τον Αλέξη Τσίπρα και άμεσες ενέργειες για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους. Συγκροτείται νέα εκλογική επιτροπή για τον συντονισμό του προεκλογικού αγώνα.

«Όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέποντας τους πολίτες και ειδικά τους νέους στις 25 Ιουνίου να πάνε να ψηφίσουν αντί να πάνε στην παραλία, καθώς όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο TikTok «τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου δεν μετρούν καθόλου».

Η χαλάρωση και η αίσθηση μιας μεγάλης νίκης είναι, άλλωστε, αυτά που στο επιτελείο της ΝΔ θέλουν να καταπολεμήσουν, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει πάνω του την ευθύνη να στείλει αυτό το μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις.

Συνεχείς ήταν οι συσκέψεις χθες στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς, καθώς ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός κινητοποιείται εκ νέου και μπαίνει δυναμικά στον προεκλογικό αγώνα με στόχο μια ισχυρή και αυτοδύναμη ΝΔ την επομένη των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Κεντρικό δίλημμα: σταθερότητα ή περιπέτειες.

Αύριο αμέσως μετά την ορκωμοσία στη Βουλή, ο Κ. Μητσοτάκης έχει καλέσει στην Πειραιώς όλους τους βουλευτές, προκειμένου να τους συγχαρεί για την εκλογή τους και να τους μιλήσει για τις προσεχείς εκλογές.

Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ και ο νέος μαραθώνιος περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη με εναλλαγές μεταξύ Αττικής και Περιφέρειας. Πρώτος σταθμός το Περιστέρι όπου και θα μιλήσει το απόγευμα της Δευτέρας εκπέμποντας μήνυμα κατά της μετεκλογικής χαλαρότητας, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη επισκέπτεται την Κρήτη και την Παρασκευή τη Θεσσαλία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μάλιστα, παρουσιάζει και η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Άγιο όρος.

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή στρατηγικής και νέες ομάδες μάχης ενόψει εκλογών

Επικαιροποίηση θέσεων, αλλαγή στρατηγικής και τακτικής και νέες ομάδες μάχης που θα επικοινωνήσουν τις θέσεις του κόμματος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τον άμεσων κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της εκλογικής μάχης, με στόχο το κόμμα να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να εκπέμψει προς τους πολίτες ένα θετικό, όσο και πειστικό πολιτικό σχέδιο.

Χθες βράδυ το εκτελεστικό γραφείο το οποίο συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση επικύρωσε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει νέα εκλογική επιτροπή που θα αναλάβει τον συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης. Σήμερα θα γνωστοποιηθούν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την εκλογική επιτροπή που θα συνεδριάσει υπό τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα. Δημιουργείται επίσης οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα με στόχο τον οργανωτικό συντονισμό σε κάθε περιφέρεια.

Επίσης, η απόφαση, το Γραφείο τύπου από σήμερα να επικυρώνει όλες τις εμφανίσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα ενημέρωσης έως και την ημέρα των εκλογών, καταδεικνύει ότι δεν πρόκειται να επιτραπούν, ούτε να γίνουν ανεκτες παλινωδίες, δηλώσεις, θέσεις και απόψεις που δεν θα αντικατοπτρίζουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το εκτελεστικό γραφείο υπό διευρυμένη σύνθεση θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση καθόλου τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με βάση τα καινοτόμα επιτεύγματά της κατά τα έτη μετά την ανακοίνωση των μεσομακροπρόθεσμων επιχειρηματικών της πρωτοβουλιών, η Kia εστιάζει στην επικαιροποίηση της στρατηγικής...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο νησί», που βρίσκεται πλέον στο τρίτο έτος υλοποίησής του, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής...

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

Advertisement