Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωάννης Σαρμάς: Το προφίλ του υπηρεσιακού πρωθυπουργού – Τέσσερις δεκαετίες υπηρετεί τη δικαιοσύνη

Με μακρά θητεία στο ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο της χώρας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο πολύπειρος διοικητικός δικαστικός λειτουργός Ιωάννης Σαρμάς, ετοιμάζεται να αναλάβει, ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, τα ηνία της χώρας για ένα μήνα, οδηγώντας την στις δεύτερες εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Υπηρετεί το διοικητικό δίκαιο και τη δημόσια διοίκηση επί σχεδόν 40 χρόνια, απολαμβάνει της καθολικής εκτίμησης και αναγνώρισης στο χώρο της δικαιοσύνης και χαρακτηρίζεται από τους συναδέλφους του ως ιδιαίτερα μεθοδικός και οργανωτικός.

Χαρακτηριστικό δείγμα του έργου του αποτελεί ο δραστικός περιορισμός των εκκρεμών υποθέσεων του Γ’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όταν ήταν στην προεδρία του, από 30.000 σε λιγότερες από 8.000 υποθέσεις.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1957 στην Κω.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακά και διδακτορικό στο ποινικό και το δημόσιο δίκαιο αλλά και τα δημόσια οικονομικά στο πανεπιστήμιο Paris II.

Εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1987, υπηρέτησε για 6 χρόνια στο ΣτΕ και από το 1993 υπηρετεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Την προεδρία του ανωτάτου δικαστηρίου ανέλαβε το 2019 και ολοκληρώνει τη θητεία του τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα.

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ στο ΑΠΘ, στο Πάντειο και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της χώρας.

Υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, δίδαξε επί σειρά ετών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στην Εθνική Σχολή Δικαστικών λειτουργών και διετέλεσε πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη Δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μέσα σε πέντε μήνες εκπόνησε ένα πλήρες σχέδιο «βγάζοντας από το γύψο» αντίστοιχες προσπάθειες 30 ετών.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement