Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασύνταξη και αυτοκριτική στο ΣΥΡΙΖΑ – Νέα καμπάνια ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ

Το κλίμα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτεί την εσωκομματική αντιπαράθεση, μετά το σοκ  του εκλογικού αποτελέσματος. Οι δηλώσεις Παπαδημούλη, περί αξιοποίησης νέων στελεχών που διακρίθηκαν στις εκλογές, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ρένας Δούρου, η οποία μάλιστα τις χαρακτήρισε «αηδιαστικές». Παράλληλα, με μπαράζ συσκέψεων στην Κουμουνδούρου, επιχειρείται η χάραξη νέας στρατηγικής και η μέγιστη δυνατή συσπείρωση, ενόψει του δευτέρου γύρου στις 25 Ιουνίου.

«Το μήνυμα των πολιτών ελήφθη», τονίζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποτιμώντας τον δύσκολο αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε: «Κάναμε λάθος στρατηγική επιλογή και κάναμε και πολλά τακτικά λάθη… Ένα στρατηγικό καίριο λάθος ήταν η επιλογή μας να αναζητήσουμε συνεργάτες για μια επόμενη κυβέρνηση της χώρας ως απλή αναλογική».

Με το βλέμμα στην αυριανή  κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε. σε πρώτο πλάνο μπαίνει η αναδιάταξη των δυνάμεων, η  χάραξη νέας στρατηγικής, οι αναγκαίες αλλαγές αλλά και η αυτοκριτική.

Σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά FM, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ανέφερε πως: «Καταρχήν έχει πολλές αιτίες, δεν είναι εύκολα αποκωδικοποιήσιμες αλλά ένα πράγμα το οποίο θα παρατηρούσα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε το ισχυρό του συγκριτικό πλεονέκτημα που είχε στις εργατικές λαϊκές συνοικίες, στην εργατική λαϊκή βάση».

Στο μεταξύ η παρέμβαση του Δημήτρη Παπαδημούλη για αξιοποίηση από τον Αλέξη Τσίπρα νέων στελεχών, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ρένα Δούρου δήλωσε στον Άλφα Ράδιο: «επανέρχομαι στις δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη που στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια».

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στη NAFTEMPORIKΙ TV , σχολίασε πως: «Σε στιγμές δύσκολες για το κόμμα μας και την παράταξή μας, ο κόσμος που μας ψήφισε και σκέφτεται να μας ψηφίσει περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες».

«Ο  Α. Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο» απαντάνε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν στις συζητήσεις μπαίνει το ερώτημα για το αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας μετά τις εκλογές. Άλλα στελέχη σημειώνουν ότι όλα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι: «Νομίζω ότι όλα θα τεθούν στο τραπέζι. Δηλαδή πιστεύω ότι μετά από ένα τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό είναι ένα θέμα ταμπού, δεν το συζητάω».

Σε δήλωσή της στην ΕΡΤ, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως: «Ο Αλ. Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο και για την Αριστερά και για το ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα. Και θα ήταν πολύ βολικό να μην υπάρχει αλλά θα υπάρχει».

Ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ επισήμανε ότι: «Εδώ έχουμε δύο ζητήματα. Το ένα τον αφορά προσωπικά δηλαδή τι θέλει να κάνει αυτή τη στιγμή. Το δεύτερο αφορά την ήττα την οποία δεν πρέπει να φορτωθεί μόνος του πρέπει να του επισημανθούν και τα ατομικά και τα λάθη ηγεσίας και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι απ’ τους πλέον ικανούς για να οδηγήσουν και στη νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ«.

Για τη Χαριλάου Τρικούπη το μήνυμα της  κάλπης εστιάζεται στην «ανάγκη δημιουργίας μίας ισχυρής αξιόπιστης προοδευτικής δύναμης», εκτοξεύοντας παράλληλα βολές κατά της Κουμουνδούρου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος ανέφερε πως:« Υπάρχει μία πολύ μεγάλη αγωνία στην Κουμουνδούρου σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα που είναι απολύτως εξηγήσιμη, αλλά δεν επιτρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έπαρση και αλαζονεία».

Ο Παύλος Γερουλάνος σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά FM,τόνισε πως: «Αυτό το οποίο πραγματικά θα έπρεπε να σπρώχνει τις δυνάμεις της προόδου είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τεράστια κοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα, άρα δεν θα δείτε το ΠΑΣΟΚ να μπαίνει στα χαρακώματα με τον κ. Τσίπρα».

Στο δρόμο για την κάλπη του Ιουνίου, οι αντιπαραθέσεις θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Νέος σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με ένα καθαρό, θετικό προγραμματικό λόγο, επικοινωνώντας  τις θέσεις του για πολιτικές με θετικό πρόσημο για τη μεσαία τάξη και τις ειδικές επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες θα συνοδεύσει την πορεία του προς την κάλπη της 25ης Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την Πέμπτη 25/5 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Κ.Ε. η οποία θα αρχίσει με ομιλία Αλέξη Τσίπρα, θα γίνει αποτίμηση και θα δοθεί το σήμα για τις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές. Θα είναι μία νέα ημέρα για μας, τονίζουν από τη Κουμουνδούρου και αισιοδοξούν ότι θα γίνει το νέο ξεκίνημα για το κόμμα.

Διαμηνύουν δε, ότι είναι μια διαφορετική από την προηγούμενη, κάλπη, εκείνη της 25ης Ιουνίου. Η κάλπη, όπως λένε, θα είναι άδεια το πρωί της έναρξης της εκλογικής μάχη και θα γεμίζει με ψηφοδέλτια μέχρι το πέρας της διαδικασίας. Γνωρίζουν τις δυσκολίες, ωστόσο λένε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μεγάλη μάχη με αυτοπεποίθηση, και αποφασιστικότητα για να διαμορφωθούν πολύ διαφορετικοί συσχετισμοί που θα ενισχύουν την κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη, είναι να ενισχυθεί η δυναμική της παράταξης.

Η νέα καμπάνια θα επικεντρώνει στα προβλήματα των πολιτών και στο ποιος τα προκαλεί. Απέναντι τους έχουν την ΝΔ και όπως λένε δεν πρόκειται να μπουν σε καυγάδες μικροδιαχείρισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την Κυριακή ο Ν. Ανδρουλάκης θα καλέσει όλους τους υποψήφιους βουλευτές που έδωσαν την εκλογική μάχη είτε εκλέχθηκαν είτε όχι για να σηματοδοτήσει την εκκίνηση του νέου προεκλογικού αγώνα.

Ενώ πριν οριστούν θα συναντηθεί με την νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, που είναι σε μεγάλο ποσοστό ανανεωμένη και ενσαρκώνει όπως λένε το νέο σύγχρονο θεσμικό κόμμα που χτίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, Γιώργος Παντελάκης, Λίνα Μπεθάνη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement