Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίαμβος Μηταράκη και ΝΔ στη Χίο – Το υψηλότερο ποσοστά υποψηφίου μετά το 1974!

Άκρως εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά που έλαβε η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο Νότης Μηταράκης στη Χίο, αφού μόνο ιστορικά μπορούν να χαρακτηριστούν μιας και επιδόσεις παρόμοιες για το κυβερνών κόμμα έχουν να καταγραφούν από το μακρινό 1974!

Καταρχήν το ποσοστό της ΝΔ, 46,14% είναι ρεκόρ δεκαετιών, αντίστοιχο του πρέπει να αναζητηθεί στην αρχή της μεταπολίτευσης και στα ιστορικά αρχεία.

Τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας:

Δεύτερον, το ποσοστό του Νότη Μηταράκη, ο οποίος έλαβε το εντυπωσιακό νούμερο των 7.951 σταυρών, ήταν στο ύψος ρεκόρ των 55,4% των ψήφων που έλαβε συνολικά η Νέα Δημοκρατία στη Χίο. Το ποσοστό αυτό ον κατατάσσει ως τον πιο επιτυχημένο υποψήφιο του κόμματος μετά το μακρινό 1974, καθώς ο μόνος που είχε λάβει παραπάνω ποσοστό, 63,9% των σταυρών του κόμματος, ήταν ο Γιάννης Σόδης πριν από 49 χρόνια!

Για τον Νότη Μηταράκη, οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελούν επιστέγασμα των προσπαθειών που έκανε από κάθε κυβερνητική θέση και ως βουλευτής για την ανάπτυξη και ενίσχυση της Χίου, κάτι που οι Χιώτες επιβράβευσαν χαρίζοντάς του μία αύξηση της τάξης του 21,4% και 1.400 παραπάνω σταυρούς σε σχέση με τις εκλογές του 2019!

Όμως στη Νέα Δημοκρατία μπορούν να αισθάνονται ικανοποίηση και για έναν ακόμη λόγο, αφού παρά το γεγονός πως το κόμμα δεν έλαβε και τη δεύτερη έδρα την οποία πήρε το ΠΑΣΟΚ και ο Σταύρος Μιχαηλίδης με 19,3% και 2.472 σταυρούς, το κυβερνών κόμμα είναι αυτό που είχε στο νησί τον δεύτερο πιο δημοφιλή υποψήφιο αφού η Καλλιόπη Γιαννούλου έλαβε 2.671 σταυρούς.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα δε, αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ήρθε τρίτος με 2.086 σταυρούς και δεν εκλέγεται αφού η αξιωματική αντιπολίτευση με το 12,4% που έλαβε στο νησί, βγήκε τρίτη, με τη Χίο να αποτελεί μία από τις έξι εκλογικές περιφέρειες που βρέθηκε πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αποδείχθηκε ιδιαίτερα ισχυρό, καθώς από τους 5 υποψήφιους που συγκρότησαν πάνω από 2 χιλιάδες σταυρούς, οι 3 ανήκουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

(πηγή γραφημάτων facebook Νότη Μηταράκη)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement