Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης στην κεντρική ομιλία: Προχωράμε μπροστά στην Ελλάδα και τη Χίο με τη Νέα Δημοκρατία!

Μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Χίο, κ. Νότης Μηταράκης κατά την διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας στο νησί.

Μιλώντας σε ένα κατάμεστο ξενοδοχείο «Χανδρής» σε μία συγκέντρωση που όμοιά της σε συμμετοχή δεν διοργανώθηκε στο νησί μας κατά την προεκλογική περίοδο ο κ. Μηταράκης παρουσίασε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους οι Χιώτες αλλά και όλοι οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία την ερχόμενη Κυριακή. «Η ΝΔ ήταν η μόνη παράταξη, που μίλησε ανοικτά με τους Χιώτες σε τόσες πολλές εκδηλώσεις, όταν η αντιπολίτευση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δυσκολεύτηκε να μαζέψει κόσμο στις κεντρικές τους συγκεντρώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Μιλώντας για τα διλήμματα των εκλογών ο Υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ ξεκαθάρισε: «Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν για Πρωθυπουργό της χώρας. Να διαλέξουν ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Να επιλέξουν αν θέλουν να ζήσουμε ξανά το πείραμα του 2015-2019 ή τη νοικοκυροσύνη που όλοι βιώσαμε από το 2019 έως σήμερα. Να διαλέξουν ανάμεσα στην ισχυρή Ελλάδα, στην Ελλάδα που κοιτάει μπροστά. Ή στην αστάθεια και στην οπισθοδρόμηση».

Αναφορικά για τα όσα έγιναν στην Χίο την περασμένη τετραετία ο κ. Μηταράκης τόνισε: «Πρώτον. Στάθηκα σταθερός στις θέσεις μου, σήκωσα πολιτικό κόστος. Αλλά, η στρατηγική μας κρίθηκε στην πράξη, απέδωσε, έλυσε το μεταναστευτικό! Η Αριστερά θέλει να επαναλάβουμε την διαχείριση του 2015, θυμάστε τι ζήσαμε. Θέλει διαρκή επαγρύπνηση, διαχείριση και στρατηγική, για να μην ξαναζήσουμε την περίοδο 2015-19. Δεύτερον, τα έργα της γενιάς μας. Μία φράση που έγινε σήμα κατατεθέν για τον κατασκευαστικό οργασμό που βιώνει το νησί μας τα τελευταία χρόνια. Από το 2015 έβαλα ως στόχο να αναβαθμίσουμε τις υποδομές του τόπου μας».

Αναφέρθηκε δε αναλυτικά στα «έργα της γενιάς μας» και παρουσίασε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο αεροδρόμιο, το Δικαστικό Μέγαρο, στο Τελωνείο αλλά και στα Πρωτοδικείο και το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι» που παραδόθηκε πρόσφατα.

Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε και τα ψέματα της αντιπολίτευσης στο Μεταναστευτικό: «Μας λέγανε ότι αν γίνουν νέες δομές θα μείνουν και οι παλιές – ΨΕΜΑ – το είδατε στη Μόρια και το Βαθύ. ας είπαν ότι οι νέες δομές γίνουν «αποθήκες ψυχών» – ΨΕΜΑ – στο Αιγαίο έχουμε συνολικά 3500 διαμένοντες σε 15 χιλιάδες διαθέσιμες θέσεις. Μας είπαν ότι οι νέες δομές θα δημιουργήσουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες – ΨΕΜΑ». Όπως είπε δε στην συνέχεια: «Εδώ στην Χίο έλεγαν ότι η δομή Καραντίνας, το γραφείο Ασύλου θα καταστρέψει το Κάμπο, το Κάλφα, το εργοστάσιο της ΔΕΗ – ΨΕΜΑ ΨΕΜΑ ΨΕΜΑ. Μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ΚΑΙ χαμηλές ροές ΚΑΙ ελάχιστους, διαμένοντες, και μόνο προσωρινά στις Δομές».

«Στάθηκα σταθερός στις θέσεις μου, σήκωσα πολιτικό κόστος. Αλλά, η στρατηγική μας κρίθηκε στην πράξη, απέδωσε, έλυσε το πρόβλημα! Η Αριστερά θέλει να επαναλάβουμε την διαχείριση του 2015, θυμάστε τι ζήσαμε. Θέλει διαρκή επαγρύπνηση, διαχείριση ΚΑΙ στρατηγική, για να μην ξαναζήσουμε την περίοδο 2015-19. Δεύτερον, τα έργα της γενιάς μας. Μία φράση που έγινε σήμα κατατεθέν για τον κατασκευαστικό οργασμό που βιώνει το νησί μας τα τελευταία χρόνια. Από το 2015 έβαλα ως στόχο να αναβαθμίσουμε τις υποδομές του τόπου μας», τόνισε.

Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις της επόμενης τετραετίας είπε: «Την επόμενη τετραετία πρέπει: Να αξιοποιήσουμε όσα κάναμε για να μπορέσουμε να πάμε την Χίο ακόμα πιο μπροστά. Προφανώς να διατηρήσουμε χαμηλά τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού. Να ολοκληρωθούν τα έργα της γενιάς μας. Να συμβάλουμε στην προσέλκυση και στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων. Προτεραιότητα για εμένα, τώρα, η ανάγκη να επιλύσουμε οριστικά το θέμα του νερού για τη Χίο. Να υπάρξει επαρκής παροχή νερού, σε ποσότητα και ποιότητα. Απαραίτητο και για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων αλλά και για την αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο έργο σύνδεσης δικτύων, αξιοποίησης φυσικών πόρων, φράγματα, δεξαμενές και στοχευμένες αφαλατώσεις. Έχοντας προχωρήσει όλα αυτά θα έρθουν στο νησί μας περισσότερες επενδύσεις, ώστε να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά. Τα νέα παιδιά που τόσο θέλουμε να μείνουν στον νησί, να εργαστούν, να προοδεύσουν, να κάνουν οικογένεια. Επίσης να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο την δημόσια Υγεία, το Νοσοκομείο μας, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα αγροτικά ιατρεία. Καθώς η Δημόσια Υγεία, το ΕΣΥ, αποτελεί το προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη τετραετία».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Νότη Μηταράκη 

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Νότη Μηταράκη:

Ευχαριστώ για την σημερινή σας συγκλονιστική παρουσία. Χρόνια έχει η Χίος να δει τέτοια μεγαλειώδη πολιτική συγκέντρωση. Μήνυμα νίκης για την Νέα Δημοκρατία!

Σας ευχαριστώ για την μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις προεκλογικές εκδηλώσεις. Στην μεγάλη συγκέντρωσης των Χιωτών της Αθήνας στις 10 Μαΐου. Στις ομιλίες στα χωριά της Χίου, στο Πυργί, το Χαλκειός, το Νεοχώρι, τα Καρδάμυλα, σε όλες τις περιοχές που μίλησα, η συμμετοχή, ήταν εντυπωσιακή.

Η ΝΔ ήταν η μόνη παράταξη, που μίλησε ανοικτά με τους Χιώτες σε τόσες πολλές εκδηλώσεις, όταν η αντιπολίτευση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δυσκολεύτηκε να μαζέψει κόσμο στις κεντρικές τους συγκεντρώσεις.

Όλη η χώρα να είναι μπλε, στα χρώματα της πατρίδας και της παράταξης για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Σας ευχαριστώ ειλικρινά. Με συγκινεί, μου δίνει δύναμη για την επόμενη τετραετία. Ενωμένη και ισχυρή η Νέα Δημοκρατία. Εδώ στη Χίο, στο γαλάζιο νησί. Σε μια μοναδική σε μέγεθος συγκέντρωση, για τα τοπικά δεδομένα. Μια συγκέντρωση με παλμό! Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας προς την Κυβέρνηση, την στήριξη σας για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κυρίες & Κύριοι,

Την περίοδο 2019-23, την πρώτη κυβερνητική τετραετία Κυριάκου Μητσοτάκη, η χώρα μας αντιμετώπισε πολλαπλές και πρωτόγνωρες προκλήσεις: Η κρίση του μεταναστευτικού, της πανδημίας, της τουρκικής προκλητικότητας, της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – που δημιούργησε κύμα πληθωρισμού. Τις αντιμετωπίσαμε με σχέδιο, με αποφασιστικότητα και με σκληρή δουλειά. Στηρίξαμε τους πολίτες, κρατήσαμε ασφαλή την Πατρίδα μας! Σίγουρα, δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Αλλά είμαστε περήφανοι για το έργο αυτής της Κυβέρνησης. Μάθαμε από λάθη μας, η Ελλάδα, η κοινωνία, εσείς, γίναμε πιο ισχυροί. Η επιτυχία αυτή ανήκει σε όλους εσάς, που μας πιστέψατε και μας εμπιστευτήκατε.

Φίλες & Φίλοι,

Οι εκλογές του 2023 δεν είναι εκλογές σύγκρουσης, είναι εκλογές σύγκρισης. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν για Πρωθυπουργό της χώρας. Να διαλέξουν ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Να επιλέξουν αν θέλουν να ζήσουμε ξανά το πείραμα του 2015-2019 ή τη νοικοκυροσύνη που όλοι βιώσαμε από το 2019 έως σήμερα. Να διαλέξουν ανάμεσα στην ισχυρή Ελλάδα, στην Ελλάδα που κοιτάει μπροστά. Ή στην αστάθεια και στην οπισθοδρόμηση.

Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Η 21η Μαΐου δεν προσφέρεται για χαλαρή ψήφο και μην έχουμε αυταπάτες. Η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανώς πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά στο μεταναστευτικό. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει βήμα για κυβέρνηση ηττημένων υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουμε καταστήσει σαφές, οι διαφορές της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε συγκυβέρνησης. Εμείς κοιτάμε μπροστά, σταθερά, τολμηρά μπροστά!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να ψηφίσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Νέα Δημοκρατία, επικεντρώνομαι σε τρεις:

Η διαχείριση της οικονομίας. Ανοίξαμε δρόμο ανάπτυξης και επενδύσεων. Καταρχήν μειώσαμε φόρους, πενήντα φόρους και εισφορές! Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 35%, όταν η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν για 30%. Ο εισαγωγικός συντελεστής της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα έπεσε από το 22% στο 9%. Καταργήθηκε οριστικά η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος των γονικών παροχών. Δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας, μέσω νέων επενδύσεων. Μειώσαμε την ανεργία κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες. Αποκαταστήσαμε τις αδικίες του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 12 χρόνια, 1,6 εκατ. συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις 8%, μετά από τις 17 περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βασικός μισθός είναι σήμερα στα 780 ευρώ, ενώ τον παραλάβαμε στα 650 ευρώ. Αυξήσαμε τα έσοδα του κράτους από την ανάπτυξη όχι από τα χαράτσια που επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ στην μεσαία τάξη! Μειώσαμε το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, με πρωτογενή πλεονάσματα. Τα καταφέραμε χάρη στο τριπλό ρεκόρ Μητσοτάκη!

Εξαγωγές, επενδύσεις, τουρισμός. Η οικονομία απαλλάχθηκε από την επιτήρηση που της είχε επιβληθεί το 2018, αναβαθμίστηκε 12 φορές. Είμαστε μισό σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα την οποία είμαι σίγουρος πως θα παίρναμε άμεσα εάν δεν είχαμε τις εκλογές. Την οποία και θα πάρουμε εντός του έτους μόλις ο ελληνικός λαός ψηφίσει μία σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για την περίοδο 2023-27 ο Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για αύξηση μισθών κατά 25% μέσα σε μία τετραετία. Καλύτερες δουλειές! Στόχος ο μέσος μισθός θα πάει στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος θα πάει στα 950 ευρώ. Δεσμεύθηκε για νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο, ήδη αυξήσαμε το επίδομα τέκνων για να στηρίξουμε την Ελληνική οικογένεια.

Για Αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για 10 χιλιάδες προσλήψεις στην Υγεία.

Ο δεύτερος λόγος, για τον οποίο οι Χιώτες ψηφίζουν Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. αι εδώ τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Θυμόμαστε όλοι τις εικόνες που αντικρύζαμε σε κάθε γωνιά της πόλης μας, στο λιμάνι μας, το 2015. Σήμερα όλα έχουν αλλάξει. Θέσαμε υπό τον έλεγχό μας το μεταναστευτικό, που εξαιτίας των εμμονών του ΣΥΡΙΖΑ, στα ανοιχτά σύνορα, που είχε δυσφημίσει την Ελλάδα μας σε όλο τον πλανήτη. Που είχε δημιουργήσει τεράστια ζητήματα στις τοπικές κοινωνίες. Απέναντι μας ο ΣΥΡΙΖΑ, που με το πρόγραμμα του ζητά να αποχαρακτηριστεί η Τουρκία ως ασφαλής χώρα. Δηλαδή προσκαλεί πάλι 4 εκατομμύρια μετανάστες από Αφγανιστάν, Σομαλία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Συρία να έρθουν στην χώρα μας. Απέναντι μας το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταγγέλλει την χώρα μας για την φύλαξη των Συνόρων. Ο κ. Ανδρουλάκης που απαντώντας σε δική μου δήλωση είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της φύλαξης των συνόρων, πρέπει να μας πει γιατί οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, των οποίων ήταν προσωπικά μέλος της Ευρωομάδας, στέλνει επιστολές καταγγελίας εις βάρος της χώρας μας.

Απέναντι μας, κάποιες ΜΚΟ, που έφτιαξαν το μύθευμα της δήθεν νεκρής μικρής Μαρίας. Για το οποίο ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό. Εμείς θέσαμε το 2020 δύο στόχους: την ουσιαστική μείωση των ροών και τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων του μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες. Τους πετύχαμε και τους δύο. Έχουμε τις λιγότερες αφίξεις της δεκαετίας, οι διαμένοντες στα νησιά μας από περισσότερους από 40.000, είναι πλέον μόλις 3.500.

Η αποσυμφόρηση αφορά όλη τη χώρα και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Στην Χίο επί ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν πάνω από 100.000 άτομα, όταν επί ΝΔ οι αφίξεις δεν ξεπερνούν τις 1.000 κάθε χρόνο, ενώ η ΒΙΑΛ από εκεί που ασφυκτιούσε έχει ελάχιστους. Από 121 δομές με 92.000 διαμένοντες, σήμερα παραμένουν μόλις 33 με 11.500 διαμένοντες. Το πρόγραμμα διαμερισμάτων ΕΣΤΙΑ έκλεισε, με πολλά διαμερίσματα τώρα να διατίθενται σε ελληνικές οικογένειες. Ομοίως έληξε το πρόγραμμα φιλοξενίας σε ξενοδοχεία.

Κάποιοι έλεγαν ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, εμείς αποδείξαμε ότι όχι μόνο υπάρχουν αλλά μπορούμε και να τα φυλάξουμε. Σε Έβρο και Αιγαίο αντιμετωπίσαμε κάθε πρόκληση. όνο στον Έβρο αποτρέψαμε πάνω από 270.000 παράνομες εισόδους το 2022, ενώ δεκάδες χιλιάδες ήταν και οι αποτροπές στη θάλασσα.

Και θέλω γι’ αυτό να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος-ΕΛΑΚΤ, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα, ενώ σώζουν ζωές. Στηριχθήκαμε στο ανθρώπινο δυναμικό, προσλάβαμε 2.000 συνοριοφύλακες.

Τα αίσχη της Μόριας, του Βαθέως Σάμου και της Ειδομένης είναι παρελθόν. Στην θέση τους έχουμε υπερσύγχρονες κλειστές ελεγχόμενες δομές που καλλιεργούν το αίσθημα της ασφάλειας στους ωφελούμενους, το προσωπικό μας και στις τοπικές κοινωνίες. Εξάγουμε πλέον τεχνογνωσία σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Στηρίξαμε εμπράκτως τις τοπικές κοινωνίες με πάνω από 110 εκατ. ευρώ για υποδομές μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης. Να μας πουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή, ζητούν ο ΦΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, να πληρωθεί εξ ολοκλήρου από τους Έλληνες φορολογουμένους και όχι από ευρωπαϊκά κονδύλια. Ευτυχώς η τροπολογία Παπαδημούλη δεν εγκρίθηκε χάρη στην κινητοποίηση των Ευρωβουλευτών μας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εξασφαλίσαμε λοιπόν, 100 εκ Ευρώ ήδη για έργα συνοδά του Φράκτη, για αποτροπή. Διεθνοποιήσαμε το ζήτημα εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διπλός στόχος: μείωση ροών και υποχρεωτική αλληλεγγύη. Συνιδρύσαμε δυο ευρωπαϊκούς οργανισμούς για αυτούς τους δύο στόχους. Τους MED5 και την πρωτοβουλία του Βίλνιους.

 

Φίλες και φίλοι,

εφαρμόζουμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική η οποία μας δικαίωσε. Ο τρίτος λόγος για να ψηφίσει κάποιος Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η θωράκιση της χώρας. Θωρακίζουμε, την Πολεμική Αεροπορία, τους αιθέρες με 24 νέα Rafale και 84 υπερσύγχρονα F-16 Viper, ενώ είμαστε κοντά και στην απόκτηση των F-35. Ενισχύσαμε το Πολεμικό Ναυτικό, με τρεις νέες φρεγάτες belhara. Στηρίζουμε το έμψυχο δυναμικό, προχωράμε σε αυξήσεις σε μισθούς και σε επιδόματα στους ενστόλους μας. Για εμάς η Άμυνα της Πατρίδας μας είναι αυτοσκοπός!

Ενισχύσαμε την διπλωματική θέση της χώρας, προχωρώντας σε διμερείς συμφωνίες, με Γαλλία, ΗΠΑ, ΗΑΕ, Ισραήλ. Είδαμε την δυνατή παρουσία στο εξωτερικό, ειδικά την Ομιλία στο Κογκρέσο ΗΠΑ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε εκεί και καταχειροκροτήθηκε από τους Αμερικανούς βουλευτές. Μας συγκίνησε όλους μας, ειδικά τους ομογενείς μας!

Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ στα δυτικά και με τις συμφωνίες για ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Φίλες και φίλοι,

Μιλάμε για εθνικές εκλογές. Μιλάμε για τον τόπο μας, το νησί μας, τη Χίο, τα Ψαρά και την Αιγνούσα. Δεσμεύτηκα για 4+1 πυλώνες, απέναντι σας, το 2019 και παρουσιάζω αναλυτικά πλέον το έργο μου. Το Μεταναστευτικό δεν αποτελεί πλέον ζήτημα για την Χίο. Με 200 άτομα στη ΒΙΑΛ, με ελάχιστες ροές. Δεν μπορώ να μην κάνω αναφορά στους ακραίους λαϊκιστές της αντιπολίτευσης που φλόμωσαν τους Χιώτες με ακραία ψέματα για να κερδίσουν οι ίδιοι πολιτικά. Θέτοντας ζητήματα που λύσαμε στα άλλα νησιά, Λέσβος, Σάμος, Κως και Λέρος, οι οποίοι άφησαν την κρίση πίσω τους.

Μας λέγανε ότι αν γίνουν νέες δομές θα μείνουν και οι παλιές – ΨΕΜΑ – το είδατε στη Μόρια και το Βαθύ. ας είπαν ότι οι νέες δομές γίνουν «αποθήκες ψυχών» – ΨΕΜΑ – στο Αιγαίο έχουμε συνολικά 3500 διαμένοντες σε 15 χιλιάδες διαθέσιμες θέσεις. Μας είπαν ότι οι νέες δομές θα δημιουργήσουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες – ΨΕΜΑ

Εδώ στην Χίο έλεγαν ότι η δομή Καραντίνας, το γραφείο Ασύλου θα καταστρέψει το Κάμπο, το Κάλφα, το εργοστάσιο της ΔΕΗ – ΨΕΜΑ ΨΕΜΑ ΨΕΜΑ. Μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ΚΑΙ χαμηλές ροές ΚΑΙ ελάχιστους, διαμένοντες, και μόνο προσωρινά στις Δομές.

Στάθηκα σταθερός στις θέσεις μου, σήκωσα πολιτικό κόστος. Αλλά, η στρατηγική μας κρίθηκε στην πράξη, απέδωσε, έλυσε το πρόβλημα! Η Αριστερά θέλει να επαναλάβουμε την διαχείριση του 2015, θυμάστε τι ζήσαμε. Θέλει διαρκή επαγρύπνηση, διαχείριση ΚΑΙ στρατηγική, για να μην ξαναζήσουμε την περίοδο 2015-19. Δεύτερον, τα έργα της γενιάς μας. Μία φράση που έγινε σήμα κατατεθέν για τον κατασκευαστικό οργασμό που βιώνει το νησί μας τα τελευταία χρόνια. Από το 2015 έβαλα ως στόχο να αναβαθμίσουμε τις υποδομές του τόπου μας.

Και ήδη κάποια έργα έχουν τελειώσει, τα υπόλοιπα, όλα, σε πλήρη εξέλιξη. Η ανακαίνιση του υφιστάμενου δικαστικού μεγάρου άρχισε το 2019 και τελείωσε το 2022. Με κονδύλια που ενέκρινε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για το νέο Δικαστικό Μέγαρο, παρελήφθη η αποτυχημένη εργολαβία. Βρήκαμε επιπλέον χρηματοδότηση, έγινε νέα παραχώρηση έκτασης, έγινε νέος διαγωνισμός και νέα σύμβαση κατασκευής. Το έργο επανεκκίνησε και θα παραδοθεί το 2024. Οι πύλες εισόδου του νησιού μας αναβαθμίζονται ριζικά.

Τα δύο έργα του αεροδρομίου, επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη αδειοδοτήθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν, προκηρύχθηκαν, συμβασιοποιήθηκαν και ξεκίνησαν. Ήδη λειτουργούν οι προσωρινές αίθουσες αναχωρήσεων και αφίξεων ενώ εξελίσσονται οι εργασίες επέκτασης του διαδρόμου. Το έργο θα παραδοθεί το 2024.

Το Τελωνείο στο Λιμάνι, χρηματοδοτήθηκε επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη και ολοκληρώνεται η αδειοδότηση ώστε να προκηρυχθεί φέτος το έργο. Λίγες μέρες πριν παραδόθηκε το κατασκευαστικό σκέλος του Φράγματος το Κόρης Γεφύρι. Περιμέναμε ξέρετε σχεδόν 20 χρόνια. Έργο απαξιωμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο κριτική ήξερε να κάνει. Όλα όσα όμως έχουν γίνει στο νησί μας έχουν αποδείξει περίτρανα κάτι πολύ σημαντικό. Η ολοκλήρωση έργων χρειάζεται σχέδιο, σκληρή δουλειά και φυσικά συνεργασία.

Αυτό συνέβη στην Χίο και πλέον βάζουμε τις βάσεις για ένα μέλλον πολύ διαφορετικό πολύ πιο φωτεινό για την Χίο. Εκτός από τα μεγάλα έργα υποδομής, έχουμε στηρίξει με πολλές δράσεις και την τοπική οικονομία.

Τρίτον, μονιμοποιήσαμε τον νησιωτικό ΦΠΑ. 2025 Οινούσσες και Ψαρά. Τέταρτον, ενισχύσαμε τα κίνητρα για νέες επενδύσεις.

Πέμπτο, στο πλαίσιο της πολεοδομικής μεταρρύθμισης της χώρας, η Χίος, τα Ψαρά και οι Οινούσσες είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας για τους οποίους προκηρύχθηκαν την άνοιξη τα νέα τοπικά πολεοδομικά σχέδια.

Δημιουργήσαμε πλέον τις βάσεις για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Προοπτικές ανάπτυξης: Τουρισμός, Μαστίχα, Ναυτιλία, Καινοτομία. Βλέπουμε ήδη τις πρώτες νέες επενδύσεις στη Χίο. Πεντάστερο ξενοδοχείο κατασκευάζεται ταχύτατα. Μια νέα τράπεζα ήρθε στη Χίο. Εμείς, ενισχύσαμε την τουριστική προβολή του νησιού μέσω του ΕΟΤ με διαφημιστικές καμπάνιες αλλά και μέσα από χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου.

Μειώσαμε τη φορολογία στους μαστιχοπαραγωγούς κατά 30% και 50%, στηρίξαμε την πληρωμή άμεσα αποζημιώσεων, θεσμοθετούμε πιο αποτελεσματικά προγράμματα αγροτικής βελτίωσης. Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας. Ενισχύσαμε τις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, ειδικά στη Χίο με νέες αίθουσες για να προσελκύσουν περισσότερους σπουδαστές, Χιώτες. Η αύξηση του αριθμού των ναυτικών έχει θετική επίδραση και σε θέσεις εργασίας στην ξηρά, έμμεσα και άμεσα.

Ενισχύσαμε τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες από το Υπουργείο Μετανάστευσης με περισσότερο από 10 εκ. Δημιουργήσαμε εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Την επόμενη τετραετία πρέπει: Να αξιοποιήσουμε όσα κάναμε για να μπορέσουμε να πάμε την Χίο ακόμα πιο μπροστά. Προφανώς να διατηρήσουμε χαμηλά τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού. Να ολοκληρωθούν τα έργα της γενιάς μας. Να συμβάλουμε στην προσέλκυση και στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων. Προτεραιότητα για εμένα, τώρα, η ανάγκη να επιλύσουμε οριστικά το θέμα του νερού για τη Χίο. Να υπάρξει επαρκής παροχή νερού, σε ποσότητα και ποιότητα. Απαραίτητο και για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων αλλά και για την αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο έργο σύνδεσης δικτύων, αξιοποίησης φυσικών πόρων, φράγματα, δεξαμενές και στοχευμένες αφαλατώσεις. Έχοντας προχωρήσει όλα αυτά θα έρθουν στο νησί μας περισσότερες επενδύσεις, ώστε να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά. Τα νέα παιδιά που τόσο θέλουμε να μείνουν στον νησί, να εργαστούν, να προοδεύσουν, να κάνουν οικογένεια. Επίσης να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο την δημόσια Υγεία, το Νοσοκομείο μας, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα αγροτικά ιατρεία. Καθώς η Δημόσια Υγεία, το ΕΣΥ, αποτελεί το προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη τετραετία.

Αυτοί είναι οι στόχοι μου για τη δεύτερη Κυβερνητική τετραετία.

Φίλες και Φίλοι,

Ήρθα, πολιτικά, στη Χίο, στις εκλογές του 2015. Ο τόπος μου ήταν η επιλογή μου. Έχοντας ήδη εκλεγεί Βουλευτής από το 2012, εν ενεργεία τότε 2,5 χρόνια Υφυπουργός Ανάπτυξης.

Το σύνθημα το 2015 ήταν «επένδυση στη Χίο». Μια σχέση αμφίδρομη. Επένδυσα στο νησί μας, το νησί μας εμπιστεύτηκε. Στάθηκα δίπλα σας στα δύσκολα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Με προτάσεις, όχι με ανέξοδη κριτική, με έμφαση στο μεταναστευτικό και στις υποδομές. Το σύνθημα το 2019 ήταν «στη Χίο ενώνουμε δυνάμεις, τώρα μπορούμε!». Και έγινε πράξη! Ενώσαμε δυνάμεις, η αίθουσα εδώ σήμερα το αποδεικνύει με το πιο βροντερό τρόπο.

Μπορέσαμε να βάλουμε το νησί σε τροχιά ανάπτυξης, σε τροχιά προόδου. Να ξεπεράσουμε την μιζέρια του παρελθόντος, να βγάλουμε έργα από τέλμα δεκαετιών, να αναστρέψουμε την μεταναστευτική κρίση.

Με πίστη στο μέλλον της Χίου, με αίσθημα βαριάς ευθύνης, αντιμετωπίσαμε μαζί δύσκολες στιγμές. Κρατήσαμε το πλοίο σε ασφαλή πορεία προς απάνεμα λιμάνια. Τώρα, το 2023, προχωράμε «Σταθερά μπροστά, με έργα». Στο νησί μας, στη Χίο, στα Ψαρά και στην Αιγνούσα. Σε όλη την Ελλάδα, Έγιναν πολλά με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το βλέπετε γύρω σας το βιώνουμε αλλά δεν είναι αρκετό. Ο τόπος μας πρέπει και θα αποκτήσει τις προϋποθέσεις που του αρμόζουν έτσι ώστε να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία

Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε την στήριξη όλων σας. Όλοι μαζί να στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 21 Μαΐου. Όλοι μαζί, προχωράμε μαζί, προχωράμε μπροστά!

Σταθερά μπροστά, με έργα! Με το Νότη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

H ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ θα χτυπήσει δυνατά και φέτος στη Βολισσό στο δεύτερο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Βόρειας Χίου το #1 VOLISSOS SUMMER FESTIVAL 2024 που θα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συμμαχίας Αξιών για την άμεση κατασκευή στεγάστρου στην στάση του Αστικού ΚΤΕΛ Στον νέο υπαίθριο χώρο, κοντά στο σταθμαρχείο,  που χρησιμοποιεί το αστικό...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21/6), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το βιωματικό εργαστήρι «Ακούγοντας με το σώμα», το Σάββατο 22...

ΧΙΟΣ

Αγίου Πνεύματος 2024: Τι ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα, τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα και τις τράπεζες Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της Χίου,...

Advertisement