Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεσες και έντονες οι ελληνικές αντιδράσεις στην σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη

Άμεση και έντονη είναι η ελληνική διαμαρτυρία για τη σύλληψη και κράτηση από τις αλβανικές αρχές του Έλληνα ομογενή και υποψήφιου δήμαρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, καθώς και δύο συνεργατών του.

O Φρέντι Μπελέρης κατηγορείται για εξαγορά ψήφων εν’ όψει των δημοτικών εκλογών της Κυριακής 14 Μαΐου στην Αλβανία.

Η παρέμβαση Μητσοτάκη

Πριν από λίγο μάλιστα, είχαμε παρέμβαση από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με σαφές μήνυμά του προς τις αλβανικές αρχές, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχουν ενημερώσει την ευρωπαϊκή ένωση και συγκεκριμένα, την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.

Σε χαιρετισμό του στους κατοίκους της Μυτιλήνης: «Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου, δυστυχώς, συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης» είπε ο πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε δε πως «θέλω, εδώ από τη Λέσβο, να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί. Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

Διάβημα της Αθήνας στο Αλβανικό Υπ. Εξωτερικών

Με σφοδρότητα αντέδρασαν οι φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, για την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας, ενώ η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας επικοινώνησε επίσης, με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Έντι Ράμα: Η σύλληψη του Μπελέρη δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα χαρακτήρισε τη σύλληψη του Μπελέρη από την εισαγγελία ως δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για την εφαρμογή του νόμου. Απαίτησε η σύλληψη να είναι τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη.

Κάλεσε ακόμη τον πολιτικό κόσμο να μην προβεί σε συμπεράσματα και να αφήσει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών. Δήλωσε επίσης ότι συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας και ότι το γεγονός ουδεμία σχέση έχει με τις εκλογές. Αμέσως μετά ανακοινώθηκε από την εισαγγελεία Αυλώνας το ένταλμα σύλληψης του Μπελέρη, με την κατηγορίες της εξαγοράς ψήφων.

Ποιος είναι ο Φρέντι Μπελέρης

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Στην πορεία προς την κάλπη, ο Φρέντι Μπελέρης δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement