Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές – debate: Ανδρουλάκης για Κράτος, Θεσμούς, Διαφάνεια – «Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη αλλά όχι το πολιτικό σύστημα»

«Το παρακράτος δε χτύπησε μόνο εμένα αλλά και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη αν εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη να ρίξει φως στην υπόθεση των υποκλοπών.

Επισήμανε, συγκεκριμένα:

«Αυτή η υπόθεση έχει ταλανίσει το εγχώριο πολιτικό σύστημα αλλά όπως είδατε, και προχθές με το πόρισμα της PEGA – της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει ένα υψηλό ενδιαφέρον, γιατί για πρώτη φορά η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο σε θέματα που αφορούν τους θεσμούς της χώρας, την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την διάκριση των εξουσιών. Εγώ εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη αλλά δυστυχώς δεν εμπιστεύομαι το πολιτικό σύστημα και δεν είμαι μόνο εγώ είναι εκατομμύρια έλληνες πολίτες που δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς.

Διότι είναι αδιανόητο να έχεις στο στενό σου περιβάλλον ανθρώπους οι οποίοι στήνουν ένα τέτοιο παρακράτος – και μέσω της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, όπου το κόμμα σου έχει πλειοψηφία να δημιουργείς μία ασπίδα σε ένα στενό συγγενή, δύο σημαντικούς επιχειρηματίες οι οποίοι εμπορεύονταν τα παράνομα λογισμικά. Το παρακράτος δε χτύπησε μόνο εμένα αλλά και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης. Βεβαίως αυτή η κρίση εμπιστοσύνης έχει να κάνει και με συμπεριφορές άλλων κομμάτων όπως είναι το ΣΥΡΙΖΑ, όπου ένας πολύ στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού έχει καταδικαστεί 13 – 0 από το διοικητικό δικαστήριο, και αντί να πάει στο σπίτι του, κοσμεί τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Κι εμείς οι πολιτικοί με το παράδειγμά μας πρέπει να δείχνουμε ότι υπάρχει ένας δρόμος πραγματικής διάκρισης των εξουσιών».

Ως προς το αν συμφωνεί με περαιτέρω μέτρα ανεξαρτητοποίησης της δικαιοσύνης όπως λ.χ. στον διορισμό των ανωτάτων δικαστών από το υπουργικό συμβούλιο, επισήμανε:

«Στο πόρισμα των θεσμών για την Ελλάδα οι ευρωπαΐκή θεσμοί προτείνουν στην Ελλάδα να υπάρχει αυξημένη πλειοψηφία στην Βουλή στον ορισμό των ανωτάτων δικαστικών, ώστε να έχουμε πιο ισχυρούς δεσμούς και και πιο στιβαρή διάκριση των εξουσιών.

Σίγουρα χρειάζεται εκσυγχρονισμός και μεγάλες μικρές αλλαγές που να μας οδηγήσουν σε μια ευρωπαϊκή κανονικότητα. Για μένα είναι απαράδεκτο μετά από δέκα χρόνια οικονομικής περιπέτειας, η χώρα να μπαίνει στο στόχαστρο. Δε γίναμε Ουγγαρία όπως λέει το πόρισμα της PEGA, αλλά είμαστε στο δρόμο προς την Ουγγαρία, αν τώρα δεν κάνουμε βήματα προς την ευρωπαΐκή κανονικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement