Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το μεταναστευτικό: Θέλουν επιστροφή στο 2015

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 8 Μαΐου ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και υποψήφιος Βουλευτής Χίου με την Νέα Δημοκρατία κ. Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε αρχικά για τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει στον τομέα της υγείας στα νησιά, με την προμήθεια πλωτών ασθενοφόρων, και ενίσχυση στα περιφερειακά νοσοκομεία. Ενώ όπως είπε ακόμα ο κ. Μηταράκης έχουν ήδη ανακοινωθεί 10.000 προσλήψεις στην υγεία και φυσικά και στο ΕΚΑΒ.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως « το σημαντικό είναι τι κάνουμε εμείς ως χώρα. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι μπορεί να μειώσει τις ροές κατά πάνω από 80% από ένα εκατομμύριο το 2015,72.000 το 2019, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν περιοριστεί στις 10 με 15 χιλιάδες το χρόνο. Οι δομές μας έχουν περιοριστεί στις 33 από 121. Τα νησιά μας έχουν αποσυμφορηθεί». ανέφερε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό και στην ουσία την επιστροφή στο 2015 αλλά και στα όσα δεν λέει ο κύριος  Ανδρουλάκης που μένει μόνο στην Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη χωρίς να υπάρχει πρόταση για το τι θα κάνουμε ως χώρα.

«Και δυστυχώς αν δούμε το πρόγραμμα του κυρίου Τσίπρα ο οποίος μιλάει για αποχαρακτηρισμό της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας ώστε να ξανά προσκαλέσει όπως έγινε το 2015 εκατομμύρια ανθρώπων στη χώρα μας. Ή αν ακούσετε τον κύριο Ανδρουλάκη ο οποίος μιλάει σωστά για Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αλλά για τίποτα άλλο. Δεν μίλαει για το πώς εμείς θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας. Το κρίσιμο είναι τι κάνουμε εμείς. Η Τουρκία έχει υπογράψει την Κοινή δήλωση του 2016. Υπάρχουν σημεία αυτής συμφωνίας που πρέπει να επανεξεταστούν και να υλοποιηθούν σωστά -αυτό είναι το πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μία προτεραιότητα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αλλά το κρίσιμο είναι εμείς να μην είμαστε πλέον η πύλη εισόδου» είπε ο κ. Μηταράκης χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το το τι λέει ο κόσμος στον κ. Μηταράκη και το τι ζητάνε οι πολίτες ο  Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και υποψήφιος Βουλευτής Χίου με την Νέα Δημοκρατία απάντησε «ο κόσμος αναγνωρίζει την πολύ μεγάλη αλλαγή που έχει γίνει στο μεταναστευτικό. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί όπως ξέρετε τη Λέσβο. Έχει επισκεφτεί τα νησιά που είχαν δομές στο παρελθόν υπέρ-γεμάτες. Πλέον οι πολίτες βλέπουν τη μεγάλη διαφορά. Κατοχυρώσαμε και το νησιωτικό ΦΠΑ στα νησιά τα οποία πιέστηκαν από τη μεταναστευτική κρίση. Οι νησιώτες έχουν τα προβλήματα που έχουν όλοι οι Έλληνες. Το πρόβλημα της ακρίβειας το οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση όπως γνωρίζετε και με την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών με τη μείωση των φόρων, με τη συνολική πολιτική προστασίας των πιο ευάλωτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement