Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι όροι διεξαγωγής της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών – Σε ποιες θεματικές ενότητες θα αναφερθούν

Με ενσωμάτωση μιας επιπλέον ενότητας που θα αφορά τη νέα γενιά, «κλείδωσαν» στην διακομματική επιτροπή οι όροι του Debate που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10/5 στις 9 το βράδυ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Η τηλεμαχία θα είναι διάρκειας τρεισίμιση ωρών και oι πολιτικοί αρχηγοί θα απαντούν με τη σειρά, σύμφωνα με την πολιτική δύναμη των κομμάτων στη Βουλή.

Μια επιπλέον ενότητα με θέμα τη νέα γενιά προστέθηκε στην ατζέντα της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 10 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Η διακομματική επιτροπή, που συνεδρίασε, μετά την επιστολή των δημοσιογράφων, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο ντιμπέιτ, με την οποία ζητούσαν να προστεθεί ένας έκτος γύρος με ελεύθερη ερώτηση προς τους πολιτικούς αρχηγούς, δέχθηκε την προσθήκη της επιπλέον ενότητας, αλλά με συγκεκριμένη θεματολογία, που διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑΣ

Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

Περιβάλλον – Ενέργεια

Νέα Γενιά

Κάθε δημοσιογράφος θα έχει στη διάθεση του 30 δευτερόλεπτα για να θέσει την ερώτηση του, την οποία ο πολιτικός αρχηγός στον οποίο θα απευθύνεται θα πρέπει να απαντήσει μέσα σε 1,5 λεπτά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση διάρκειας 3 λεπτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος ανέφερε πως: «επιθυμούμε γίνει διάλογος και σύγκριση όλων των κομμάτων, των πολιτικών προτάσεων  συμφωνήσαμε με την πρόταση δημοσιογράφων για έκτη ενότητα που απασχολούν νέα γενιά και την προοπτική νέων για να ζήσουν καλύτερα στον τόπο μας».

Η Πόπη Τσαπανίδου εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε: «ομόφωνα αποφασίστηκε για τη νέα γενιά και καταληκτική τοποθέτηση αρχηγοί, θα ήθελα να μιλάω για δύο διαφορετικά ντιμπέιτ  δεν είχαμε αυτή την ευκαιρία γιατί κάηκε το θέμα από την προηγούμενη συνάντηση της διακομματικής

Σύμφωνα με όσα καθορίστηκαν, οι ερωτήσεις θα ξεκινήσουν να τίθενται στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η φορά της κίνησης του ρολογιού.

Ο εκπρόσωπος  του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στη διακομματική, Νίκος Σαλαγιάννης, ανέφερε ότι: «Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να ακούσει την ουσία της πολιτικής απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα που υπάρχουν και έρχονται σε δεύτερη μοίρα μέσα από τις πολώσεις το διχασμό».

«Δεχθήκαμε να υπάρχει νέα ενότητα , νέα γενιά. Όσον αφορά στην σειρά των αρχηγών δεχθήκαμε να πάμε με την τακτική του 2015 που υπάρχει μια εμπειρία», είπε ο Βασίλης Δημόπουλος, εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη διακομματική.

«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουν οι δημοσιογράφοι ουσιαστικό ρόλο να  ρωτήσουν ότι θέλουν, θέσαμε το θέμα της ισονομίας στην προβολή όλων των κομμάτων από τα τηλεοπτικά κανάλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Σπύρος Δεβενιώτης, δήλωσε: «συνταχθήκαμε απόλυτα με το αίτημα των δημοσιογράφων για έξτρα ερώτηση και μάλιστα κάναμε και έξτρα πρόταση για ερωτήσεις πολιτών».

Συντονιστής του ντιμπέιτ θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι: Μάρα Ζαχαρέα, Σία Κοσιώνη, Γιώργος Παπαδάκης, Αντώνης Σρόιτερ, Παναγιώτης Στάθης, Ράνια Τζίμα.

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 2 μ.μ. με διευρυμένη σύνθεση, με τη συμμετοχή των κομμάτων που ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement