Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας με Ο. Σολτς: Παρουσίασα στον καγκελάριο το σχέδιό μας επαναφοράς στην Ελλάδα των κανόνων του κράτους δικαίου

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο κτίριο Βίλι Μπραντ, στα γραφεία του SPD. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και τον κόσμο αλλά και η προοπτική συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Εξερχόμενος από την καγκελαρία ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω σήμερα με τον καγκελάριο Σολτς για τις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Ειχα την ευκαιρία να του παρουσιάσω το σχέδιό μου για μία Προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάταξης της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας που θα επαναφέρει στην Ελλάδα τους κανόνες του κράτους δικαίου και θα αφήσει πίσω τις πελατειακές πρακτικές της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας ένα σχέδιο που στόχο έχει την μείωση των ανισοτήτων, ένα σχέδιο που στόχο έχει την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, στοχευμένες ξένες επενδύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αλλά και την ανακατανομή των πόρων του ταμείου ανάκαμψης.

Καθώς βέβαια και τη στήριξή του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα του Εθνικού συστήματος υγείας. Ταυτόχρονα είχα την ευκαιρία να του παρουσιάσω τις θέσεις μας για την εξωτερική πολιτική την ανάγκη να ξαναγίνει η Ελλάδα πυλώνας Ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και βεβαίως να προχωρήσουμε σε μία νέα ευρώ-τούρκικη ατζέντα η οποία θα περιλαμβάνει και την ελληνοτουρκική θετική ατζέντα με σαφεις όμως κόκκινες γραμμές και την προοπτική της επίλυσης των διαφορών μας στη Χάγη.

Τέλος είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε και για τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις και τονίσαμε την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων σε κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά και στο ευρωκοινοβούλιο, ιδιαίτερα δε σε μία περίοδο όπου η δεξιά συνεργάζεται με την ακροδεξιά σε μία σειρά από χώρες και αυτό αποτελεί μία μεγάλη απειλή για την Ευρώπη.

Πιστεύω ότι οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να δώσουν διέξοδο και οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας στην Ελλάδα είναι μία τέτοια μάχη ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση και η αλλαγή που θα ρθει στην Ελλάδα θα είναι μία σημαντική εξέλιξη για όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement