Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μετάλλιο του Φίλου του Προσκοπισμού απονεμήθηκε στον κ. Νότη Μηταράκη στην 38η Π.Α.Π.Ε που διεξήχθη στη Χίο

Το μετάλλιο του Φίλου του Προσκοπισμού απονεμήθηκε στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, και βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία κ. Νότη Μηταράκη κατά την διάρκεια της 38η Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στη Χίο.

Ο κ. Μηταράκης τιμήθηκε με το εν λόγω μετάλλιο από τον κ. Σταύρο Δημητρόπουλο, γενικό έφορο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για την προσφορά του και την αρωγή του στον προσκοπισμό καθώς η 38η Π.Α.Π.Ε διεξήχθη στην Χίο υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Μηταράκης μπροστά σε εκατοντάδες προσκόπους που βρέθηκαν στην Χίο από κάθε γωνιά της Ελλάδας τόνισε πως «αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για το νησί μας η παρουσία σας εδώ και όταν προ μηνών εδώ οι Χιώτες διοργανωτές μας παρουσίασαν το εγχείρημα να φιλοξενηθεί μία τόσο σημαντική εκδήλωση στη Χίο, μας δημιουργήθηκε ένα αίσθημα ενθουσιασμού και όλο το νησί προσφέρθηκε να συμβάλει».

Η 38η ΠΑΠΕ, διεξήχθη στη Χίο από την Τετάρτη 19 Απριλίου έως και σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, περιλαμβάνοντας πλούσιες δραστηριότητες. Η 38η ΠΑ.Π.Ε. (Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση) τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Χίου.

Όπως είπε ο κ. Μηταράκης, «με την ευκαιρία και του εορτασμού των 110 χρόνων του Χιακού Προσκοπισμού. Η 38η ΠΑΠΕ έδωσε την ευκαιρία και στην χιακή νεολαία μας να συμμετέχει και να παρουσιάσει έρευνες με πρωτογενή χαρακτήρα για κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του κ. Νότη Μηταράκη:

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για το νησί μας η παρουσία σας εδώ για την 38η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτισμική Ενημέρωση. Όταν προ μηνών εδώ οι Χιώτες διοργανωτές μας παρουσίασαν το εγχείρημα να φιλοξενηθεί μία τόσο σημαντική εκδήλωση στη Χίο, μας δημιουργήθηκε ένα αίσθημα ενθουσιασμού και όλο το νησί προσφέρθηκε να συμβάλει.

Ελπίζω να περάσατε καλά, να μάθατε πολλά, να κάνατε νέους φίλους και να κρατήσετε αυτές τις μνήμες στην καρδιά σας. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν είχα την τύχη εγώ να είμαι πρόσκοπος, είχα την χαρά όμως να είμαι γιος προσκόπου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στα χρόνια του Μεσοπολέμου και όσο ζούσε ο πατέρας μου πάντα μου μιλούσε με μεγάλο ενθουσιασμό για τις μνήμες του ως πρόσκοπος, όντας και ανηψιός του πρώτου αρχιπροσκόπου της Ελλάδας.

Αναγνωρίζω την αξία του προσκοπισμού και σας συγχαίρω για τη δράση σας. Δράση με μεγάλη ιστορία που προάγει τον πολιτισμό για τη νεολαία και αποτελεί τιμή για εμάς να διεξάγεται στο νησί μας. Η Χίος όπως είδατε είναι ένας τόπος με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. Από την βιβλιοθήκη Κοραή, το Κάστρο, τον Κάμπο, τη Νέα Μονή, τα Μαστιχοχώρια, τη Δασκαλόπετρα εκεί που δίδαξε ο Όμηρος, την Πινακοθήκη, τις Βυζαντινές εκκλησίες, και τα μουσεία του νησιού.

Ο τόπος μας είναι πλούσιος από ιστορία και πολιτισμό. Με την ευκαιρία και του εορτασμού των 110 χρόνων του Χιακού Προσκοπισμού. Η 38η ΠΑΠΕ έδωσε την ευκαιρία και στην χιακή νεολαία μας να συμμετέχει και να παρουσιάσει έρευνες με πρωτογενή χαρακτήρα για κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα.

Ο πολιτιστικός διάλογος που αναπτύσσεται φέτος στο νησί μας αποτελεί ιδανική βάση για περαιτέρω καλλιέργεια και ανάπτυξη της έρευνας. Συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή.

Ήταν χαρά μας που η Π.Α.Π.Ε. τελεί η υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Και θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό προσκοπισμό για όλες τις δράσεις σας για τη στήριξη των προσφύγων.

Στόχος μας ως Υπουργείο, εκτός από τη διαχείριση της κρίσης και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών κάτι που κάνουμε από την πρώτη στιγμή, χρηματοδοτώντας σε όλη τη χώρα, έργα και δράσεις όπως η σημερινή ΠΑΠΕ.

Αποτελεί την έμπρακτη ένδειξη πως η Πολιτεία συμβάλλει και πρέπει να συμβάλει με κάθε τρόπο για την ανάπτυξη, οικονομική, πνευματική και πολιτιστική του τόπου ώστε τα παιδιά μας να μένουν και να μεγαλουργούν στον τόπο τους. Σας ευχαριστώ, αἰὲν ἀριστεύειν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement