Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος ως τις εκλογές ο Άκης Σκέρτσος

Την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποίησε σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου, καθώς ενόψει των εκλογών τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Άκης Σκέρτσος.

Σε αυτή την κάλπη θα κριθεί ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιο κόμμα θα κυβερνήσει. Θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξανακυλήσει πίσω, στο επαχθές χθες. Αν θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε όλα όσα πετύχαμε μέσα σε αυτή τη δύσκολη τετραετία ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, υψηλής ανεργίας σε μια Ελλάδα ανασφάλειας και ανοιχτών συνόρων. Σε μια Ελλάδα αδύναμη στο περιθώριο της Ευρώπης” τόνισε στην εισήγησή του.

Ο κ. Οικονόμου εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι πολίτες θυμούνται τις κλειστές τράπεζες κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. “Οι πολίτες θυμούνται από τη τετραετία του κ. Τσίπρα τις κλειστές τράπεζες. Οι συνταξιούχοι θυμούνται τον νόμο Κατρούγκαλου με τις περικοπές και την προσωπική διαφορά, θυμούνται την Ελλάδα της υπανάπτυξης και της ανεργίας. Θυμούνται τα ανοιχτά σύνορα και το δράμα της Μόριας και της Ειδομένης” πρόσθεσε σημειώνοντας ότι “οι πολίτες ξέρουν ότι η Ελλάδα του 2023 είναι καλύτερη από την Ελλάδα του 2019“.

Οι πολίτες ξέρουν ποιοι τήρησαν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους και τις ξεπέρασαν και ποιοι έκαναν στην κυβέρνηση ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υπόσχονταν όταν ήταν αντιπολίτευση. Γνωρίζουν ποιος έχει αξιοπιστία όταν δεσμεύεται για το μέλλον του τόπου και τίνος τα λόγια είναι κούφια, οι θεωρίες του συνταγές επιστροφής στο χθες που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω. Γι’ αυτό και θα μας εμπιστευθούν, γι’ αυτό και θα δώσουν την στήριξή τους στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη“, είπε ο κ. Οικονόμου.

Κάνοντας αναφορά στην υπόθεση Γεωργούλη, τόνισε ότι αναδεικνύεται το πρόβλημα της κακοποιητικής συμπεριφοράς και της έμφυλης βίας που έχει πάρει ενδημικά στοιχεία και αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων. “Βοηθήσαμε να σπάσει το απόστημα και να σηκωθεί το πέπλο της σιωπής” είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλογιστεί τη στάση του και σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι με το μέρος μιας νέας γυναίκας που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει.

Σχετικά με το μεταναστευτικό ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρά την πρόοδο που συντελέστηκε στην Ελλάδα, επιδιώκει επιστροφή στην εποχή της Μόριας και της Ειδομένης.

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος 615 ημερών, 160 στην Αθήνα και 8 στη Θεσσαλονίκη ενημερώσεων πολιτικών συντακτών και εκατοντάδων πολιτικών δηλώσεων» είπε ο απερχόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

Advertisement