Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Εντείνεται η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων

Παρά τις άγιες ημέρες η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων εντείνεται. Διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών ξεδιπλώνουν το πρόγραμμά τους για την επόμενη τετραετία και θέτουν τα διλήμματα της κάλπης. Η επίσημη αυλαία της προεκλογικής περιόδου αναμένεται να σηκωθεί το επόμενο Σάββατο.

Από την Κεφαλονιά ο Α. Τσίπρας ζήτησε μια πρώτη ευκαιρία όπως είπε για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του χωρίς μνημόνια. Επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη για την ακρίβεια και έθεσε ως στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης από την κάλπη της 21ης Μαϊου.

Ο τόπος χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω σε μία προγραμματική βάσηανέφερε ο κ. Τσίπρας, καλώντας εκ νέου σε τηλεοπτική μονομαχία τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τη δική του απάντηση έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος: “Οι πολίτες καλούνται να κρίνουν και να συγκρίνουν, είναι αν θα πάνε τελικά στις 21 Μαΐου για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχισθεί η πολιτική ανάταξης της οικονομίας και του οικονομικού κλίματος ή αν θα μπούμε σε μια περίοδο αβεβαιότητας“.

Τους άξονες της πρότασής του παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Περιοδικό της Βουλής “Επί του Πιεστηρίου”. “Στον πυρήνα της δικής μας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης βρίσκεται ο απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος σεβασμός στους Θεσμούς, στο Κράτος Δικαίου, στη Δημοκρατία“.

Η μεν ΝΔ αναγορεύει την δική της “αυτοδυναμία” σε παράγοντα σταθερότητας, ο δε ΣΥΡΙΖΑ μια κυβέρνηση συνεργασίας που της δίνει τον ψευδεπίγραφο τίτλο “προοδευτική” και η οποία χωράει μάλιστα μέχρι και κυβερνητικούς εκπροσώπους των κυβερνήσεων της ΝΔ” τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Όταν ένας πολιτικός αναφέρεται στο παρελθόν αλλά αποφεύγει να μιλήσει για το παρόν και το μέλλον διότι απέτυχε, είναι βέβαιο ότι και στις εκλογές θα αποτύχει” είπε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος.

Λύση δεν είναι ούτε ο κρατισμός-κομματισμός, αλλά ούτε και η ιδιωτικοποίηση […]. Με την πρώτη φορά ρήξη, όλα μπορούν να είναι αλλιώς!” δήλωσε από πλευράς του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο Ford Kuga παραμένει η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των μεσαίων SUV και συγχρόνως η ιδανική...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η δύναμη της Αναστάσεως, δύναμη συγχωρήσεως και αναγεννήσεως, διαλύει κάθε ανθρώπινο πανικό και διασκορπίζει κάθε ενδοιασμό”. Αυτό το νίζει μεταξύ αλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Bayon της Hyundai διαθέτει αιχμηρή και ξεχωριστή σχεδίαση, σε έναν τύπο αμαξώματος crossover/SUV που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρώπη. Ένας διακοσμητικός...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μανούσος Μανουσάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Δύο στις 10” με τον Δημήτρη Γιατζόγλου και τη Ζωή Κρονάκη, χαρίζοντας στους...

Advertisement