Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κριθαρίδης: Μέτρα ασφαλείας στο μετρό Θεσσαλονίκης για αποφυγή νέων εργατικών ατυχημάτων

«Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στις εργασίες για την κατασκευή του Μετρό, λόγω των ελλιπών μέτρων ασφαλείας», αναφέρει ο Μιχάλης Κριθαρίδης, μέλος της ΠΓ του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνει πως: «Το νέο αυτό εργοδοτικό έγκλημα έγινε την Μ. Τρίτη σε εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, με τον εργαζόμενο να πέφτει σε τούνελ με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του.
Ο κ. Μητσοτάκης που περιόδευσε στα Δυτικά της πόλης και μίλησε για την επέκταση του έργου που δεν έχει ολοκληρωθεί (!), δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τις συνθήκες εργασίας σε αυτό.
Για την εντατικοποίηση της εργασίας και τα εξαντλητικά ωράρια. Την έλλειψη προσωπικού και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Για όλα αυτά δηλαδή που μαθηματικά οδηγούν στα “ατυχήματα”.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Μετρό πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί χωρίς άλλες αναβολές, αυτό όμως σημαίνει προσλήψεις και όχι απολύσεις εργαζομένων».

Τέλος, τονίζει πως: «Αυτό απαιτεί όλα τα μέτρα ασφαλείας σε ένα έργο που θρηνεί ήδη 3 νεκρούς και δεκάδες σακατεμένους εργαζόμενους, την ώρα που οι εργολαβικές εταιρείες και η ανάδοχος θησαυρίζουν.
Δεν γίνεται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα, με 6μερη εργασία και πολλές φορές σε βάρδιες, πρωί-απόγευμα, με απλήρωτες υπερωρίες και μειώσεις στα μεροκάματα τους.
Δεν θα ανεχτούμε να παίζουν άλλο με τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, γι’ αυτό απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα του Συνδικάτου των Οικοδόμων Θεσσαλονίκης:

  • Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς
  • Προσλήψεις για την κάλυψη παγίων θέσεων εργασίας
  • Εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης
  • 5ημερο / 7ωρο
    Δεν είναι η κακιά στιγμή. Ως εδώ, φτάνει πια. Οι ζωές μας μετράνε»!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement