Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική αντιπαράθεση: Στο επίκεντρο οι δηλώσεις του Χρ. Τζανερίκου

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τις δηλώσεις του παραιτηθέντα αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, περί προσπάθειας επηρεασμού του να ταχθεί υπέρ της διάταξης για το κόμμα Κασιδιάρη. Δεν υπάρχει κανένα παζάρι δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθαρίζοντας ότι επιδίωξη όλων θα πρέπει να είναι τα φασιστικά μορφώματα να μένουν εκτός πολιτικής σκηνής.

“Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση αξιών και δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση βεβαίως είχα εκτενή διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και με την πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο, τον κ. Τζανερίκο, στο πλαίσιο των διατάξεων και σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα, δεν υπήρξε όμως καμία απολύτως συζήτηση γι` αυτά τα οποία αναφέρονται”, είπε ο κ. Γεραπετρίτης, από το Ηράκλειο.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες Τζανερίκου ζητά από την Κεφαλονιά ο Αλέξης Τσίπρας που στρέφει τα βέλη του κατά του Πρωθυπουργού.

«Οφείλει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης ποιος είναι αυτός που επιχείρησε να δωροδοκήσει δικαστή.  Ποιος είναι αυτός; Βέβαια εσείς πιστεύετε ότι θα έκανε κάτι τέτοιο ο κ. Μητσοτάκης; Κι εγώ δε νομίζω ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Mόνο το μισό πολιτικό σύστημα παρακολουθούσε, μόνο τους αντιπάλους του, τους πολιτικούς παρακολουθούσε, τους επικεφαλής τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων παρακολουθούσε, το μισό υπουργικό συμβούλιο παρακολουθούσε. Για τις καταγγελίες του δικαστή Τζανερίκου κανονικά θα έπρεπε, κανονικά ε, να είχε επιληφθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μίας και μιλάμε για δικαιοσύνη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εναπόκειται στον κ. Τζανερίκο να πει ποιος τον κάλεσε», διαμηνύει η κυβέρνηση και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχουν καμία βάση τα όσα καταγγέλλονται, με την αξιωματική αντιπολίτευση να χαρακτηρίζει αντιθεσμική τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου.

«Είναι αντισυνταγματικό. Δεν μπορεί οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης να βρίσκει τον δικάζοντα να συζητήσει αν είναι καλή η νομοθέτηση», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης σε αντιπαράθεση με τον Γ. Δ της ΝΔ Ιωάννη Σμυρλή ο οποίος είπε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει από τη δεξαμενή της Ακροδεξιάς».

Τους άξονες της προοδευτικής του πρότασης για το μέλλον της χώρας παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Περιοδικό της Βουλής “Επί του Πιεστηρίου”. Οπως επισημάνθηκε, «στον πυρήνα της δικής μας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης βρίσκεται ο απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος σεβασμός στους Θεσμούς, στο Κράτος Δικαίου, στη Δημοκρατία».

Το πρόταγμα της «κυβερνητικής σταθερότητας» από άλλες πολιτικές δυνάμεις σχολιάζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταλήγοντας ότι η μόνη εγγύηση για το λαό είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ: «Η μεν ΝΔ αναγορεύει την δική της “αυτοδυναμία” σε παράγοντα σταθερότητας, ο δε ΣΥΡΙΖΑ μια κυβέρνηση συνεργασίας που της δίνει τον ψευδεπίγραφο τίτλο “προοδευτική” και η οποία χωράει μάλιστα μέχρι και κυβερνητικούς εκπροσώπους των κυβερνήσεων της ΝΔ».

Πρόσφατη ανάρτηση του Πρωθυπουργού για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Όταν ένας πολιτικός αναφέρεται στο παρελθόν αλλά αποφεύγει να μιλήσει για το παρόν και το μέλλον διότι απέτυχε, είναι βέβαιο ότι και στις εκλογές θα αποτύχει», επισημαίνει.

Την ανάγκη να περάσει η πολιτική δύναμη να περάσει στα χέρια των πολιτών υπογραμμίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Λύση δεν είναι ούτε ο κρατισμός- κομματισμός, αλλά ούτε και η ιδιωτικοποίηση. Με την πρώτη φορά ρήξη, όλα μπορούν να είναι αλλιώς», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο Ford Kuga παραμένει η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των μεσαίων SUV και συγχρόνως η ιδανική...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η δύναμη της Αναστάσεως, δύναμη συγχωρήσεως και αναγεννήσεως, διαλύει κάθε ανθρώπινο πανικό και διασκορπίζει κάθε ενδοιασμό”. Αυτό το νίζει μεταξύ αλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον απόηχο της εξαιρετικής εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι, στη δεύτερη -τεχνική- πρόβα της ελληνικής αποστολής για την Eurovision 2024 που γίνεται στο Μάλμε ο...

Advertisement