Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

‘Αδ. Γεωργιάδης: Πετύχαμε να δώσουμε σε όλες τις αλυσίδες τιμές σαν τις περσινές για αρνί και κατσίκι

Η τιμή για το αρνί και το κατσίκι είναι στα 9.90 ευρώ το κιλό, δήλωσε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης , ο οποίος μετέβη σε σούπερ μάρκετ για την αυτοψία και τόνισε: «Στην υπουργική απόφαση είναι υποχρεωτικό να γράφεται η προέλευση. Στον «Γαλαξία» πωλείται κρέας εισαγωγής και στον «Μασούτη» ελληνικό. Μιλάμε για μεγάλη κρίση και πίεση στους καταναλωτές με τον πληθωρισμό ενός έτους να προκαλεί ανατιμήσεις 15% στα τρόφιμα και πάνω από 20%, αλλά πετύχαμε για το «Καλάθι» τουλάχιστον να αποσοβηθεί η αύξηση και να μην υπάρξει διατίμηση».

Παρά τις ανησυχίες ότι η τιμή θα ξεφύγει και θα ξεπεράσει τα 13 ευρώ, πετύχαμε να δώσουμε σε όλες τις αλυσίδες τιμές σαν τις περσινές, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο οποίος σε απευθείας σύνδεση με την εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ απάντησε στο ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα σχετικά με το αν έχουν ελεγχθεί τα τιμολόγια των σούπερ μάρκετ και ποιας εθνικότητας είναι τα αμνοερίφια.

Υπάρχει απόλυτος έλεγχος από τη ΔΙΜΕΑ για τα τιμολόγια των σούπερ μάρκετ. Ουδέποτε έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι και τόσα πρόστιμα όσα επί θητείας μου, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Αν ο Μασούτης τιμολογεί το κρέας ως ελληνικό, είναι υποχρεωμένος να είναι ελληνικό», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η τιμή των 9.90 σημαίνει ότι έχει αγοράσει 7 ευρώ το κιλό, γιατί περίπου 30% είναι το σύνολο του κέρδους», παρατήρησε ο Δημήτρης Βίτσας.

«’Οταν ανεβαίνουν οι τιμές με κατηγορείτε, όταν δεν ανεβαίνουν πάλι με κατηγορείτε», είπε ο κ. Γεωργιάδης και αναφέρθηκε σε διαδικτυακή συζήτηση με κτηνοτρόφους στους οποίους δήλωσε ότι σφάζουν στα 7 ευρώ για την Ιταλία, αλλά αν κάνουν το ίδιο και για την Ελλάδα, μιλούν για ζημιά.

«Προσέχτε μην κλείσουν τα κρεοπωλεία της γειτονιάς», είπε ο Δημήτρης Βίτσας ενώ ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης αντέτεινε ότι «κατανοεί ότι κάποιοι θα αναγκαστούν να πουλήσουν φθηνότερα αντί 14 -15 ευρώ αλλά κεντρικός στόχος είναι να διατηρηθούν οι περσινές τιμές για τους καταναλωτές».

«Ο κ. Γεωργιάδης έχει μετατραπεί σε εκπρόσωπο σούπερ μάρκετ τα οποία, αν κλείνουν κρεοπωλεία και μανάβικα της γειτονιάς, θα διαμορφώνουν τις τιμές κατά το δοκούν αφού έχουν δυνατότητα μαζικών παραγγελιών και αυτό που σήμερα φαίνεται φθηνό, άυριο θα είναι πανάκριβο», είπε ο κ. Βίτσας και παρέπεμψε στο «Ρομάντζο της Πεντάρας» του Μπρεχτ, τονίζοντας ότι «το μεικτό νόμιμο κέρδος πρέπει να ορίζεται με αγορανομική διάταξη χωρίς να πουλάει ο καθένας όσο θέλει».

«Δικιά μου είναι η σχετική αγορανομική διάταξη», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με βάση τα καινοτόμα επιτεύγματά της κατά τα έτη μετά την ανακοίνωση των μεσομακροπρόθεσμων επιχειρηματικών της πρωτοβουλιών, η Kia εστιάζει στην επικαιροποίηση της στρατηγικής...

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

Advertisement