Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Μηταράκη σε Μιχαηλίδη για το μεταφορικό ισοδύναμο:Πόσα έδωσε η ΝΔ και πόσα ο ΣΥΡΙΖΑ!

Απάντηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης.

Η απάντηση έρχεται μετά τις δηλώσεις του κ. Μιχαηλίδη σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση κατηγορείται ότι δεν έχει στηρίξει την νησιωτική πολιτική και την εγκαλει΄για το μεταφορικό ισοδύναμο.

Όπως λέει ο κ. Μηταράκης, «ο ΣΥΡΙΖΑ για το έτος 2018 είχε προϋπολογίσει 60 εκατ. Ευρώ, αλλά τελικά έδωσε μόνο 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019, οι δικαιούχοι έλαβαν 28,6 εκατ. ευρώ.

»Επί Νέας Δημοκρατίας, το 2020 δώσαμε 49,4 εκατ. ευρώ, το 2021 δώσαμε 25,6 εκατ. ευρώ (άλλωστε λόγω lockdown υπήρχε περιορισμός και στις κινητοποιήσεις) και το 2022 δώσαμε 71,7 εκατ. ευρώ, περισσότερα δηλαδή απ’ όσα έχουν δοθεί όλα τα χρόνια μαζί.

»Είμαστε αυτοί που δίνουμε όραμα στις τοπικές οικονομίες. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπράκτως στηρίζει τη νησιωτική Ελλάδα».

Η δήλωση του κ. Νότη Μηταράκη:

Διαβάζοντας την δήλωση του βουλευτή Χίου και Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, για το μεταφορικό ισοδύναμο, μόνο έκπληξη μπορεί να αισθανθεί κάποιος με την κατηγορία ότι η κυβέρνηση δήθεν δεν έχει στηρίξει τους νησιώτες.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στήριξε το μέτρο, αύξησε τον αριθμό των νησιών που είναι δικαιούχοι και σχεδιάζει να τον αυξήσει ακόμη περισσότερο.

Τα απαραίτητα κονδύλια, για τις επόμενες πληρωμές, έχουν ήδη πιστωθεί στο αρμόδιο Υπουργείο στις 29 Μαρτίου και, σύμφωνα με την ενημέρωση, αναμένεται πολύ σύντομα να πληρωθούν επιβάτες και επιχειρήσεις.

Εμείς μιλάμε με έργα και νούμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το έτος 2018 είχε προϋπολογίσει 60 εκατ. Ευρώ, αλλά τελικά έδωσε μόνο 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019, οι δικαιούχοι έλαβαν 28,6 εκατ. ευρώ.

Επί Νέας Δημοκρατίας, το 2020 δώσαμε 49,4 εκατ. ευρώ, το 2021 δώσαμε 25,6 εκατ. ευρώ (άλλωστε λόγω lockdown υπήρχε περιορισμός και στις κινητοποιήσεις) και το 2022 δώσαμε 71,7 εκατ. ευρώ, περισσότερα δηλαδή απ’ όσα έχουν δοθεί όλα τα χρόνια μαζί.

Είμαστε αυτοί που δίνουμε όραμα στις τοπικές οικονομίες. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπράκτως στηρίζει τη νησιωτική Ελλάδα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει, η μονιμοποίηση του νησιωτικού ΦΠΑ από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Διότι με τις μεταβατικές διατάξεις που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον μειωμένο ΦΠΑ θα τον είχαμε απωλέσει στα πέντε νησιά Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο από την 1η Ιανουαρίου το 2022. Η Νέα Δημοκρατία μιλάει με έργα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Πρόεδρος και  τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Χαλκειούς  σε εκδήλωση ευγνωμοσύνης των κατοίκων του Χωριού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την Αστυνομική Δνση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο SUV αυτοκίνητο στην Ευρωπαϊκή γκάμα της Mazda και θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας. Σε αυτήν...

Advertisement