Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Ο φράχτης επεκτείνεται και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του

Στην Τουρκία θα μεταβεί την ερχόμενη Τρίτη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Αυτιά το πρωί της Κυριακής, 02 Απριλίου.

Συγκεκριμένα όπως είπε, ο ίδιος μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, θα μεταβούν στην γειτονική χώρα όπου θα συναντηθούν με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, κ. Χουλουσί Ακάρ και τον Υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, αντίστοιχα. Μάλιστα ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί με τον κ. Σοϊλού στις σεισμόπληκτες περιοχές της γείτονος.

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης μιλώντας για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, όπως είπε, «θα τον επεκτείνουμε» και παρέπεμψε στην τελετή υπογραφής της σχετικής σύμβασης υπό τον πρωθυπουργό την περασμένη Παρασκευή. Αναφορικά με την συζήτηση περί της χρηματοδότησης του έργου από ευρωπαϊκά κονδύλια, επ’ αφορμής και της τροπολογίας που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Μηταράκης σχολίασε: «θα υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, τουλάχιστον για τα συνοδά έργα και για τα έργα επιτήρησης, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Στα νέα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία διαπραγματεύτηκε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, υπάρχει πρόβλεψη 100 εκατ. ευρώ για επιπλέον 80 χλμ στον φράχτη, πέρα από αυτά που κάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που υπέγραψε τα 35 χλμ, συνολικά λοιπόν θα επεκτείνουμε τον φράχτη στον Έβρο».

Μιλώντας δε για την πολιτική αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως «απέναντί μας έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές οι οποίοι συστηματικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, -και κατέθεσε την τροπολογία ο κ. Παπαδημούλης μαζί με τους Σοσιαλιστές να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος τον φράχτη του Έβρου και όχι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, παρ’ ο΄τι είναι κοινά ευρωπαϊκά σύνορα, είναι μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αυτό-, αλλά και παράλληλα συστηματικά μας έχουν κατηγορήσει για δήθεν επαναπροωθήσεις εναντίον του Λιμενικού, εναντίον αυτών που δίνουν την μάχη για να προστατεύσουν τα σύνορα και την Πατρίδα».

Αναφερόμενος δε στην περιοχή του Έβρου τόνισε πως χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί πλέον είναι ότι στην δομή Φυλακίου στον Έβρο βρίσκονται πλέον περί τα 90 άτομα όταν επί ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούσαν τα 1.500 με 2.000.

Μιλώντας ευρύτερα για την μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας ο Υπουργός σημείωσε πως τα τελευταία τρία χρόνια έχουν φύγει από την Ελλάδα πολλοί περισσότεροι απ’ όσοι έχουν αφιχθεί ενώ σχολιάζοντας δημοσιεύματα για συλλήψεις της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλοδαπών οι οποίοι εμπλέκονται σε τρομοκρατικά δίκτυα, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως «γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν στα νησιά τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα στα οποία γίνεται ο έλεγχος στις ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων και στις βάσεις άλλων χωρών και της Frontex για να έχουμε εικόνα ποιοι έχουν μπει στην χώρα μας».

Τέλος ο κ. Μηταράκης μιλώντας για τα διλήμματα των εκλογών ξεκαθάρισε πως το μεταναστευτικό θα είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι Έλληνες πολίτες και ειδικά οι νησιώτες θα ψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στο Φράγμα «Κόρης Γεφυρι» θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής...

Advertisement