Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Η Μύκονος δεν έχει δικό της νόμο – Δεν θα επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση επειδή υπάρχουν χρήματα

Για τις δημοσκοπήσεις και τα προεκλογικά σενάρια συνεργασίας, την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια και τον φράχτη στον ‘Εβρο αλλά και σε θέματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας, αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Η ελληνική κοινωνία έχει θέσει διακυβεύματα για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί θέματα οικονομίας,ανασυγκρότησης του κράτους και ασφάλειας, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και τόνισε ότι η ΝΔ έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους αλλά όπως σημείωσε, έχουμε να κάνουμε περισσότερα. «Σταθερότητα υπάρχει όταν είναι αυτοδύναμη η κυβέρνηση, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι ο στόχος θα επιτευχθεί. Δεν βλέπω άλλη εναλλακτική λύση, πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας και να φέρει μαζί του το ΠΑΣΟΚ, Όταν μπορούσε να το κάνει, προτίμησε να συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμένου και να πετάξει στην μπάντα το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος προσθέτοντας:

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τη ΝΔ αποδεχόμενο τον τότε αρχηγό, Αντώνη Σαμαρά, στο διάστημα 2012 – 15.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν έλλειμμα στο τι πιστεύουν και συνεπώς η ΝΔ είναι η μόνη που έχει αποδείξει ότι κράτησε όρθια την πατρίδα σε πολύ δύσκολες στιγμές Δε νομίζω ότι κανείς έχει τη διαθέση να ρισκάρει επιστροφή στην τοξικότητα και τον εθνικό διχασμό του 2015, είπε στη συνέχεια.

Σε ερώτηση εάν επιδιώκεται συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοδωρικάκος επέμεινε ότι αυτό δεν θα το αποφάσισει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αλλά ο ελληνικός λαός. Πιστεύουμε ως καλύτερη λύση στην αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και είμαι αισόδοξος ότι στις επόμενες 60 ημέρες θα πείσουμε ότι δεν υπάρχει λόγος για πειράματα, τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σχετικά με την ενίσχυση του Έβρου

Στόχος είναι να κατασκευάσουμε φράχτη στο σύνολο του ποταμού. Είναι απολύτως απαραίτητο για την ασφάλεια της πατρίδας, των πολιτών και της ΕΕ. Την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη υπογράφεται η σύμβαση με ανάδοχο, παρουσία του πρωθυπουργού, υπενθύμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισημαίνοντας ότι θα προστεθούν στον φράχτη άλλα 35 χιλιόμετρα τους επόμενους μήνες που χρηματοδοτούνται από τον εθνικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια θα υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους.

«Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας – παραβατικότητας είναι συνεχής»

Ενισχύουμε την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους και τις γειτονιές. Αναφερθήκτε στη Θεσσαλόνικη, εκεί 100 επιπλεόν αστυνομικοί, ενώ σατην Αττική εντάχθηκαν 600 νέοι ειδικοί δρουροί αυξάνοντας σε 70 τις καθημερινές περιπολίες. Διαπιστώνεται μείωση αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να σταματήσουμε στις προσοάθειες για την ενίσχυση της αστυνομικής απρουσίας. Για την ενίσχυση στα αερδρόμια γιατί αναμένουμε νέο ρεκόρ στον τουρισμό και οι επισκέπτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς.

«Η Ελλάδα είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς αλλά οφείλουμε να κάνουμε 10 φορές περισσότερα», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στους 1180 πρόσθετους αστυνομικούς.

Η Μύκονος δεν είναι τόπος που θα έχει το δικό της νόμο

Δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση επειδή υπάρχουν χρήματα, τόνισε αναφερόμενος στη Μύκονο όπου η «σταδιακή ενίσχυση» ξεκινάει αυτήν την εβδομάδα με 100 αστυνομικούς και σχεδιασμό επιχειρήσεων από διάφορες υπηρεσίες για να αντιμετωπιστεί πάσης φύσεως παραβατικότητα και εγκληματικότητα. Θα δραστηριοποιηθούν όλες οι μονάδες της ΕΛ. ΑΣ. για να γνωρίζουν όλοι ότι ο νόμος εφαρμόζεται πλήρως στη Μύκονο αλλά και σε άλλα νησιά όπως Σαντορίνη, Ζάκυνθος και Πάρος, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφέρθηκε εξάλλου στην «πολύ σημαντική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν» και πρόσθεσε: Ήταν στο στόχαστρο η Μύκονος, δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνουμε αστυνομικές δυνάμεις. Από το καλοκαίρι του 2020 αναπροσαρμόζονται διαρκώς τα σχέδια. Ζητάμε την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας που οφείλει να μην καλύπτει περιπτώσεις εγκληματικής δραστηριότητας. Θέλουμε τουρισμό με εφαρμογή του νόμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Τρίτη 18 Ιουνίου, με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της δράσης «Άρωμα Χίου» στο Σύνταγμα, που υλοποιεί το Επιμελητήριο Χίου για 3η συνεχή...

ΧΙΟΣ

Τοποθετήθηκε και φέτος από την Βιβλιοθήκη “Κοραής”, μία ελεύθερη, δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα της Χίου, η οποία θα εμπλουτίζεται καθημερινά με...

ΧΙΟΣ

Από το Τμήμα Τροχαίας Χίου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα χθες (17-06-2024) στο Βροντάδο της Χίου. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα...

ΧΙΟΣ

Με 26 μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές του CHIOS KARATE ACADEMY από το διασυλλογικό κύπελλο καράτε ATTICA SOUTH CUP. 6 χρυσά,10 αργυρά και 10 χάλκινα...

Advertisement